Aşure Tarifi
Aşure tarifi: Aşure için gerekli malzemeler nelerdir? Aşure nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet orta boy
Aşure yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı haşlanmış buğday
- 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1/2 su bardağı badem
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 çay bardağı kayısı
- 1 çay bardağı kuru incir
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
Aşure tarifi nasıl yapılır?
- Bademleri kaynamış suda 10 dakika bekletip kabuklarını soyun.
- Üzüm kurusu ve ceviz içlerini de bol suda bekletin. Üzümler şişsin, cevizlerin acılığı gitsin..
- Kayısı ve incir kurularını küçük küp şeklinde doğrayın sıcak suda şişene kadar 10 dakika bekletin.
- Geniş bir tencereye şeker, haşlanmış nohut, buğday ve fasulyeyi de koyup bol su ekleyip pişirin. (Eğer çok suyunu çekerse su ekleyin. Kaynadıkça kıvam alıyor.)
- Köpük olursa köpüklerini alın.
- 40 dakika pişen bakliyatlara badem kayısı üzüm kurusunu ekleyip 10 dakika daha pişirin.
- Sonra ceviz ve incir kurularını ekleyip bir bardak süt dökün.
- Bir iki dakika kaynatıp kapatın.
- Sıcak kase veya bardaklara doldurun. Soğuyunca istediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun.
Aşure tarifinin püf noktası nedir?
Harlı ateşte pişirin. Ara ara karıştırın ve köpüğünü alın. Kuru meyveleri kaynamış suda şişirin. Cevizleri elinizle doğrayıp bol su da bekletin bir kaç defa suyu değişin.