Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Aşure Tarifi

Aşure

Aşure Tarifi

Aşure tarifi: Aşure için gerekli malzemeler nelerdir? Aşure nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Aşure yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı kuru kayısı
  • 1 su bardağı incir
  • 1 su bardağı hurma
  • 1 su bardağı fındık
  • 1 adet portakal kabuğu
  • 2 adet portakalın suyu
  • 2 adet kırmızı elma
  • 10 adet karanfil
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 litre su (+ 1,5 su bardağı) 1 su bardağı tarçın ve karanfili kaynatmak için, yarım su bardağı nişastayı açmak için)

Aşure tarifi nasıl yapılır?

  • Geceden aşurelik buğdayı, nohutu ve kuru fasulyeyi ıslatın. (Islatmadan önce 4-5 kez iyice yıkayın yoksa aşurenizin rengi bulanık olur.)
  • Ertesi gün aşurelik buğdayı ayrı bir tencerede, kuru fasulye ve nohutu aynı tencerede haşlayın.
  • Kuru fasulye ve nohutun suyunu süzün, aşurelik buğdayı süzmeyin.
  • Tarçın ve karanfilin üzerine bir su bardağı suyu dökün, 10 dakika kaynatın.
  • Bütün kuru meyveleri küçük küçük doğrayın. Üzümleri ve doğradığınız meyveleri derin bir kaba alın, üzerine sıcak su ekleyin. Yarım saat bekletin, suyunu süzün.
  • Portakalların birinin kabuğunu rendeleyin.
  • Portakalların ikisinin de suyunu sıkın.
  • Elmaların kabuğunu soyun, küçük küçük doğrayın.
  • Tüm hazırlığınızı yaptıktan sonra bütün malzemeleri derin bir tencerede birleştirin, üzerine 2 litre ılık su ilave edin.
  • Aşure kaynamaya çıktıktan sonra 30 dakika orta ateşte kaynatın.
  • Daha sonra toz şekeri ilave edin, 10 dakika da böyle kaynatın.
  • En son nişastayı yarım su bardağı su ile açın, aşureye ilave edin. Fındıkları da bu aşamada ekleyin. (daha önce eklerseniz yumuşar.) 5 dakika da bu şekilde kaynatın. Ocağınızın altını kapatın.
  • Aşurenin iyice kıvam alması için 30-35 dakika dinlendirin.
  • Daha sonra kaselere paylaştırıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
  • Mis gibi kokan aşurelerimiz hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Aşure tarifinin püf noktası nedir?

Bakliyatların hepsinin kuru olarak miktarları böyle olacak. Su bardağı ölçüm 200 ml. Buğdayları haşladığınız su ile birlikte koymayı unutmayın,bağlayıcılık özelliği var, aşurenin sıvı kalmasını engeller.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025