Aşure Tarifi
Aşure tarifi: Aşure için gerekli malzemeler nelerdir? Aşure nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Aşure yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı buğday
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 1 adet elma
- 200 gram kuru üzüm
- 200 gram kuru kayısı
- 75 gram kuş üzümü
- 4 adet karanfil
- 4 su bardağı toz şeker
Üzeri İçin:
- 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
- 1-2 yemek kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı doğranmış kuru kayısı
- 1 adet nar
Aşure tarifi nasıl yapılır?
- Buğdayı bir gece önceden sıcak su ile bir taşım kaynatın.Sabaha kadar bekletin.
- Bir gece önceden ıslatılmış nohut ve fasulyeyi aynı tencerede haşlayın.
- Buğdaya nohut ve fasulyeyi ekleyin.
- Buğdaylı karışıma üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Kuru üzümü ve küp küp doğranmış kayısıyı aynı tencerede biraz su ve şeker ilave ederek 10 dk kadar haşlayın.
- En son haşlanmış kayısı&üzüm karışımını, küp doğranmış ve kabuğu soyulmuş elmaları, kuş üzümünü, karanfili ve şekeri ilave edip pişirin.
- Hafif koyulaşınca ocaktan alıp kaselere paylaştırın.
- Üzerini küçük kesilmiş kuru kayısı, nar taneleri, tarçın ve çekilmiş fındık ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun...