Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Aşure Tarifi

Aşure

Aşure Tarifi

Aşure tarifi: Aşure için gerekli malzemeler nelerdir? Aşure nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Aşure yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet elma
  • 200 gram kuru üzüm
  • 200 gram kuru kayısı
  • 75 gram kuş üzümü
  • 4 adet karanfil
  • 4 su bardağı toz şeker

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
  • 1-2 yemek kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı doğranmış kuru kayısı
  • 1 adet nar

Aşure tarifi nasıl yapılır?

  • Buğdayı bir gece önceden sıcak su ile bir taşım kaynatın.Sabaha kadar bekletin.
  • Bir gece önceden ıslatılmış nohut ve fasulyeyi aynı tencerede haşlayın.
  • Buğdaya nohut ve fasulyeyi ekleyin.
  • Buğdaylı karışıma üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Kuru üzümü ve küp küp doğranmış kayısıyı aynı tencerede biraz su ve şeker ilave ederek 10 dk kadar haşlayın.
  • En son haşlanmış kayısı&üzüm karışımını, küp doğranmış ve kabuğu soyulmuş elmaları, kuş üzümünü, karanfili ve şekeri ilave edip pişirin.
  • Hafif koyulaşınca ocaktan alıp kaselere paylaştırın.
  • Üzerini küçük kesilmiş kuru kayısı, nar taneleri, tarçın ve çekilmiş fındık ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun...

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025