Aşure Tarifi
Aşure tarifi: Aşure için gerekli malzemeler nelerdir? Aşure nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 kase
Aşure yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram  nohut
 - 250 gram  kuru fasulye
 - 250 gram  aşurelik buğday
 - 1 avuç  kuru üzüm
 - 1 avuç  çiğ badem
 - q avuç  fındık
 - 3 yemek kaşığı  haşlanmış mısır
 - 6-8 adet  karanfil
 - 1 çay kaşığı  tane karabiber
 - 1 adet küçük boy  elma
 - 8-10 adet  kuru kayısı
 - 8-10 adet  kuru incir
 - 3 su bardağı  toz şeker
 - 2 yemek kaşığı  gül suyu
 
Aşure tarifi nasıl yapılır?
- Kuru fasulye, nohut, buğday bir gece önceden ıslatın. Şişmiş olan malzemeler haşlanıp hazır hale getirin.
 - Derince bir tencereye haşlanmış buğdayı koyun üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakın.
 - Üzerinde oluşan köpükleri almayı ihmal etmeyin. Bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun. Başka bir kasede de kuru üzümleri suda bekletip şişmesini sağlayın. Kuru kayısı,kuru incir ve elmayı küçük küçük doğrayın.
 - Buğday helmeleşene kadar pişirin. Suyu azaldıkça azar azar ekleyebilirsiniz.
 - Buğday helmelendikten sonra içerisine sırasıyla nohut ve kuru fasulyeyi ekleyip bir taşım kaynatın.
 - Ardından elmayı bademi ve mısırı katın. Bir taşım daha kaynatın. Üzerine kuru kayısıyı tane karabiberi ekleyin. Suyu azaldıkça eklemeyi ihmal etmeyin su sıcak olmalı.
 - Son olarak kuru üzümü inciri ve karanfili ekleyin. Bir kez karıştırıp şekeri ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp altını kapatın.
 - Son olarak gül suyunu ekleyip kaselere paylaştırın. Üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Aşure tarifinin püf noktası nedir?
Koyu renkli meyveleri en son koyunki aşureniz kararmasın. Çok sulu olmasını istemiyosanız suyu kontrollü bir şekilde ekleyin.