Aşure Tarifi
Aşure tarifi: Aşure için gerekli malzemeler nelerdir? Aşure nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kase
Aşure yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı buğday
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 1 su bardağı nohut
- 3 adet karanfil
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 kase kuru üzüm
- 1 kase incir
- 1 kase kuru kayısı
- 1 kase fındık içi
- 1 kase nar
- 1 çorba kaşığı tarçın
- 1 çorba kasesi badem
- 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
Aşure tarifi nasıl yapılır?
- Buğday, fasulye ve nohut ayrı ayrı haşlanır.
- Haşlanan buğday, nohut ve fasulye birleştirilip üzerini geçecek kadar sıcak su eklenerek karıştırılır, pişirmeye devam edilir.
- Kıvam aldıktan sonra süt ve nişasta karıştırılarak içine dökülür.
- Fındık içi, üzüm, karanfil ve kayısı eklenerek karıştırılır.
- 2-3 dakika kaynadıktan sonra kaselere eşit miktarda paylaştırılır. Meyveler ve kuru yemişlerle süslemesi yapılır. Afiyet olsun.