Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Aşure Tarifi

Aşure

Aşure Tarifi

Aşure tarifi: Aşure için gerekli malzemeler nelerdir? Aşure nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Aşure yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı nohut
  • 3 adet karanfil
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 kase kuru üzüm
  • 1 kase incir
  • 1 kase kuru kayısı
  • 1 kase fındık içi
  • 1 kase nar
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 1 çorba kasesi badem
  • 1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi

Aşure tarifi nasıl yapılır?

  • Buğday, fasulye ve nohut ayrı ayrı haşlanır.
  • Haşlanan buğday, nohut ve fasulye birleştirilip üzerini geçecek kadar sıcak su eklenerek karıştırılır, pişirmeye devam edilir.
  • Kıvam aldıktan sonra süt ve nişasta karıştırılarak içine dökülür.
  • Fındık içi, üzüm, karanfil ve kayısı eklenerek karıştırılır.
  • 2-3 dakika kaynadıktan sonra kaselere eşit miktarda paylaştırılır. Meyveler ve kuru yemişlerle süslemesi yapılır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025