Aşotu Çorbası Tarifi
Aşotu Çorbası tarifi: Aşotu Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Aşotu Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Aşotu Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gram aşotu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Terbiyesi için:
- 1 adet yumurta
- 1 kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
Aşotu Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Salamura aşotunu suda 1 saat kadar bekletin, fazla tuzu çıksın.
- Geceden ıslatılmış buğdayı pişene kadar haşlayın.
- Bir kapta yoğurt, un, yumurtayı çırparak terbiyesini hazırlayın. Haşlanan buğdayın suyundan bir miktar alıp terbiyeye karıştırarak ılıştırın, sonra karıştırarak buğdayların üzerine ilave edin.
- Çorba pişerken yemeklik ince doğranmış soğanı tereyağında güzelce kavurun, çorbaya ilave edin. 10 dakika kadar daha kaynatın. Kaynayınca içine doğranmış salamura aşotunu ilave edin ve ocaktan alın.
- Sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!