Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Aşotu Çorbası Tarifi

Aşotu Çorbası

Aşotu Çorbası Tarifi

Aşotu Çorbası tarifi: Aşotu Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Aşotu Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Aşotu Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram aşotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Terbiyesi için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un

Aşotu Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Salamura aşotunu suda 1 saat kadar bekletin, fazla tuzu çıksın.
  • Geceden ıslatılmış buğdayı pişene kadar haşlayın.
  • Bir kapta yoğurt, un, yumurtayı çırparak terbiyesini hazırlayın. Haşlanan buğdayın suyundan bir miktar alıp terbiyeye karıştırarak ılıştırın, sonra karıştırarak buğdayların üzerine ilave edin.
  • Çorba pişerken yemeklik ince doğranmış soğanı tereyağında güzelce kavurun, çorbaya ilave edin. 10 dakika kadar daha kaynatın. Kaynayınca içine doğranmış salamura aşotunu ilave edin ve ocaktan alın.
  • Sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025