Aşmeran Lezzet Bohçası Tarifi
Aşmeran Lezzet Bohçası tarifi: Aşmeran Lezzet Bohçası için gerekli malzemeler nelerdir? Aşmeran Lezzet Bohçası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet büyük boy
Aşmeran Lezzet Bohçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Lavaş ekmek için:
- 1,5 su bardağı un (300gr)
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) su (150gr)
- 1 çay kaşığı tuz
İç malzemesi için:
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet domates
- 1 adet kornişon turşu
- 1 adet ev yapımı lavaş
- 1 tatlı kaşığı ketçap
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 5 dilim sucuk
- 1 adet uzun sosis
- 5 dilim salam
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Pişen lavaşın dışı için:
- 1 adet yumurta
- 2 dilim kaşar
Aşmeran Lezzet Bohçası tarifi nasıl yapılır?
- İçini hazırlarken ayrı bir tavaya biberleri koyup kavuruyoruz. Kavrulan biberlerin üzerine domates rendesi ekleyip sucuk, salam ve sosisleri koyuyoruz.
- Üzerine 1 çay kaşığı salça ekliyoruz. Pişen harcın üzerine baharatları ekleyip, altını kapatıp lavaş için bekletiyoruz.
Aşmeran Lezzet Bohçası tarifinin püf noktası nedir?
Lavaşın mutlaka ıslatılması gerekiyor, yumuşak olması için.