Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Aşmeran Lezzet Bohçası Tarifi

Aşmeran Lezzet Bohçası

Aşmeran Lezzet Bohçası Tarifi

Aşmeran Lezzet Bohçası tarifi: Aşmeran Lezzet Bohçası için gerekli malzemeler nelerdir? Aşmeran Lezzet Bohçası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Aşmeran Lezzet Bohçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Lavaş ekmek için:

  • 1,5 su bardağı un (300gr)
  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) su (150gr)
  • 1 çay kaşığı tuz

İç malzemesi için:

  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet kornişon turşu
  • 1 adet ev yapımı lavaş
  • 1 tatlı kaşığı ketçap
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 5 dilim sucuk
  • 1 adet uzun sosis
  • 5 dilim salam
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Pişen lavaşın dışı için:

  • 1 adet yumurta
  • 2 dilim kaşar

Aşmeran Lezzet Bohçası tarifi nasıl yapılır?

  • İçini hazırlarken ayrı bir tavaya biberleri koyup kavuruyoruz. Kavrulan biberlerin üzerine domates rendesi ekleyip sucuk, salam ve sosisleri koyuyoruz.
  • Üzerine 1 çay kaşığı salça ekliyoruz. Pişen harcın üzerine baharatları ekleyip, altını kapatıp lavaş için bekletiyoruz.

Aşmeran Lezzet Bohçası tarifinin püf noktası nedir?

Lavaşın mutlaka ıslatılması gerekiyor, yumuşak olması için.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025