Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Asma Yaprağında Sardalya Tarifi

Asma Yaprağında Sardalya

Asma Yaprağında Sardalya Tarifi

Asma Yaprağında Sardalya tarifi: Asma Yaprağında Sardalya için gerekli malzemeler nelerdir? Asma Yaprağında Sardalya nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Asma Yaprağında Sardalya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram sardalya balığı (temizlenmiş ve kılçığı alınmış)
  • 15 adet asma yaprağı
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Asma Yaprağında Sardalya tarifi nasıl yapılır?

  • Ayıklanmış sardalyalarınızı soğuk bir sudan geçirerek artıklardan iyice temizleyin ve arındırın.
  • Temizledikten sonra bir süzgecin içine alarak suyun iyice akmasını sağlayın.
  • Sardalyaları geniş bir kaba alarak içine 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabibere ekleyerek iyice yedirin.
  • Çeşnilendirdiğiniz ve zeytinyağı koyduğunuz sardalyaları 15-20 dakika boyunca bu şekilde dinlendirin.
  • Asma yapraklarını damarlı kısmını üste gelecek şekilde yerleştirin, saplarını koparın ve sardalyaları bu kısmın içine gelecek şekilde yerleştirerek sarın.
  • Asma yapraklarınız bitene dek sarmaya devam edin.
  • Izgara tavanızı ocağa alın ve orta ateşte ısıtmaya başlayın. Kalan zeytinyağını tavaya dökün ve yayın.
  • Tavanız ısındıktan sonra sarılmış sardalyaleri tavaya yerleştirin.
  • Asma yapraklarının rengi değişip hafif solduklarında diğer yüzeyi çevirerek pişirmeye devam edin. Her yüzey yaklaşık 4-5 dakika pişecektir.
  • Sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Asma Yaprağında Sardalya tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz tarife göre asma yapraklarının içine sardığınız sardalyaları bir borcam veya yağlı tepsiye alarak 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025