Asma Yaprağında Sardalya Tarifi
Asma Yaprağında Sardalya tarifi: Asma Yaprağında Sardalya için gerekli malzemeler nelerdir? Asma Yaprağında Sardalya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Asma Yaprağında Sardalya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram sardalya balığı (temizlenmiş ve kılçığı alınmış)
- 15 adet asma yaprağı
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Asma Yaprağında Sardalya tarifi nasıl yapılır?
- Ayıklanmış sardalyalarınızı soğuk bir sudan geçirerek artıklardan iyice temizleyin ve arındırın.
- Temizledikten sonra bir süzgecin içine alarak suyun iyice akmasını sağlayın.
- Sardalyaları geniş bir kaba alarak içine 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabibere ekleyerek iyice yedirin.
- Çeşnilendirdiğiniz ve zeytinyağı koyduğunuz sardalyaları 15-20 dakika boyunca bu şekilde dinlendirin.
- Asma yapraklarını damarlı kısmını üste gelecek şekilde yerleştirin, saplarını koparın ve sardalyaları bu kısmın içine gelecek şekilde yerleştirerek sarın.
- Asma yapraklarınız bitene dek sarmaya devam edin.
- Izgara tavanızı ocağa alın ve orta ateşte ısıtmaya başlayın. Kalan zeytinyağını tavaya dökün ve yayın.
- Tavanız ısındıktan sonra sarılmış sardalyaleri tavaya yerleştirin.
- Asma yapraklarının rengi değişip hafif solduklarında diğer yüzeyi çevirerek pişirmeye devam edin. Her yüzey yaklaşık 4-5 dakika pişecektir.
- Sıcak servis edin. Afiyet olsun!
Asma Yaprağında Sardalya tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz tarife göre asma yapraklarının içine sardığınız sardalyaları bir borcam veya yağlı tepsiye alarak 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirebilirsiniz.