Aslan Sütü Tatlısı Tarifi
Aslan Sütü Tatlısı tarifi: Aslan Sütü Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Aslan Sütü Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Aslan Sütü Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 50 gram tereyağı
- 1 su bardağı tel şehriye
- 5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı fındık kırığı
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Aslan Sütü Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını orta büyüklük bir tavada eritelim ve ardından şehriyeyi içerisinde rengi değişene kadar kavurup kenara alalım.
- Muhallebisi için nişastayı,unu, şekeri tencereye alıp biraz süt ile karıştıralım.
- Sonra kalan sütü ekleyip altını açalım ve sürekli karıştırarak pişirelim.
- Pişip kıvam alınca altını kapatalım.
- Hindistan cevizini, fındığı ve ardından da kavurduğumuz şehriyeyi ekleyip karıştıralım.
- 24 cm ebatın da kare borcamı önce sudan geçirelim ardından muhallebiyi içinde döküp eşit bir şekil de yayalım.
- 2 saat buzdolabın da dinlendirip dilimleyelim.
- Süslemesi için krem şanti, tane fındık ve Hindistan cevizi rendesi kullandım. Afiyet olsun.