Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Aslan Sütü Tatlısı Tarifi

Aslan Sütü Tatlısı

Aslan Sütü Tatlısı Tarifi

Aslan Sütü Tatlısı tarifi: Aslan Sütü Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Aslan Sütü Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Aslan Sütü Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 50 gram tereyağı
  • 1 su bardağı tel şehriye
  • 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı fındık kırığı
  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Aslan Sütü Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını orta büyüklük bir tavada eritelim ve ardından şehriyeyi içerisinde rengi değişene kadar kavurup kenara alalım.
  • Muhallebisi için nişastayı,unu, şekeri tencereye alıp biraz süt ile karıştıralım.
  • Sonra kalan sütü ekleyip altını açalım ve sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Pişip kıvam alınca altını kapatalım.
  • Hindistan cevizini, fındığı ve ardından da kavurduğumuz şehriyeyi ekleyip karıştıralım.
  • 24 cm ebatın da kare borcamı önce sudan geçirelim ardından muhallebiyi içinde döküp eşit bir şekil de yayalım.
  • 2 saat buzdolabın da dinlendirip dilimleyelim.
  • Süslemesi için krem şanti, tane fındık ve Hindistan cevizi rendesi kullandım. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025