Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Aslan Sütü Tatlısı Tarifi

Aslan Sütü Tatlısı

Aslan Sütü Tatlısı Tarifi

Aslan Sütü Tatlısı tarifi: Aslan Sütü Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Aslan Sütü Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Aslan Sütü Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı süt
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2,5 yemek kaşığı krema
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Aslan Sütü Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Şehriye ve sıvı yağ kavrulur.
  • Muhallebi süt, nişasta, un ve şekeri ekleyip yapılır. Pişince Hindistan cevizi ve vanilya eklenir.
  • Soğuyunca krema eklenir mikserle 3-4 dakika çırpılır. Şehriyeler eklenir.
  • Muhallebisi için tencereye süt, nişasta, un ve şekeri ekleyip koyu kıvam alana kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyelim.
  • Soğuyunca içerisine kremayı ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpalım.
  • En sonunda kavurduğumuz şehriyeyi ekleyip karıştıralım.
  • Küçük kare borcama döküp en az 3 saat buzdolabında bekletelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025