Aslan Sütü Tatlısı Tarifi
Aslan Sütü Tatlısı tarifi: Aslan Sütü Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Aslan Sütü Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Aslan Sütü Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı süt
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2,5 yemek kaşığı krema
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Aslan Sütü Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Şehriye ve sıvı yağ kavrulur.
- Muhallebi süt, nişasta, un ve şekeri ekleyip yapılır. Pişince Hindistan cevizi ve vanilya eklenir.
- Soğuyunca krema eklenir mikserle 3-4 dakika çırpılır. Şehriyeler eklenir.
- Muhallebisi için tencereye süt, nişasta, un ve şekeri ekleyip koyu kıvam alana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyelim.
- Soğuyunca içerisine kremayı ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpalım.
- En sonunda kavurduğumuz şehriyeyi ekleyip karıştıralım.
- Küçük kare borcama döküp en az 3 saat buzdolabında bekletelim. Afiyet olsun.