Aslan Sütü Tarifi
Aslan Sütü tarifi: Aslan Sütü için gerekli malzemeler nelerdir? Aslan Sütü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Aslan Sütü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
- 5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
- 2 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Aslan Sütü tarifi nasıl yapılır?
- Bir tavada tereyağını eritin. Şehriyeyi ekleyerek kavurun. Şehriyeler altın sarısı rengini alınca ocaktan alın.
- Bir tencerenin içerisine süt, şeker, nişasta ve un ekleyin. Çırparak, kısık ateşte pişirin.
- Muhallebi kaynadıktan sonra çekilmiş cevizi, Hindistan cevizini ve tel şehriyeyi ilave edip, karıştırın.
- Orta boy borcamı tatlı rahat çıksın diye biraz ıslatın, içerisine muhallebiyi boşaltın.
- Dolapta 3-4 saat kadar beklettikten sonra üzerine Antep fıstığı ve tarçın serperek servis edin. Afiyet olsun.