Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Arpacık Soğanlı Yahni Tarifi

Arpacık Soğanlı Yahni

Arpacık Soğanlı Yahni Tarifi

Arpacık Soğanlı Yahni tarifi: Arpacık Soğanlı Yahni için gerekli malzemeler nelerdir? Arpacık Soğanlı Yahni nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Arpacık Soğanlı Yahni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300-400 gram kuşbaşı dana eti
  • 15-20 adet arpacık soğan
  • 2 baş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kekik

Arpacık Soğanlı Yahni tarifi nasıl yapılır?

  • Yağları eritin. Etleri ekleyip karıştırın. Suyunu bırakınca salçayı, rende domatesi ve az tuzu ekleyin.
  • Biraz sotelenince sıcak suyu ekleyip haşlanmaya bırakın. 20 dakika yeterli geliyor.
  • Sonra tencereye soyulmuş, yıkanmış arpacık soğan ve sarımsakları ekleyip 4-5 dakika yumuşatın.
  • Baharatları da ekleyip yemeği uygun bir fırın kabına alın.
  • Üzerlerinin kurumaması için ıslatılmış fırın kağıdı ile kapatın.
  • Alt üst ayarda, 200 derecede 15-20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Arpacık Soğanlı Yahni tarifinin püf noktası nedir?

Pişirme süresi farklılık gösterebilir. Kontrollü pişirin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Arpacık Soğanlı Yahni ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021