Arpacık Soğanlı Yahni Tarifi
Arpacık Soğanlı Yahni tarifi: Arpacık Soğanlı Yahni için gerekli malzemeler nelerdir? Arpacık Soğanlı Yahni nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Arpacık Soğanlı Yahni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300-400 gram kuşbaşı dana eti
- 15-20 adet arpacık soğan
- 2 baş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kekik
Arpacık Soğanlı Yahni tarifi nasıl yapılır?
- Yağları eritin. Etleri ekleyip karıştırın. Suyunu bırakınca salçayı, rende domatesi ve az tuzu ekleyin.
- Biraz sotelenince sıcak suyu ekleyip haşlanmaya bırakın. 20 dakika yeterli geliyor.
- Sonra tencereye soyulmuş, yıkanmış arpacık soğan ve sarımsakları ekleyip 4-5 dakika yumuşatın.
- Baharatları da ekleyip yemeği uygun bir fırın kabına alın.
- Üzerlerinin kurumaması için ıslatılmış fırın kağıdı ile kapatın.
- Alt üst ayarda, 200 derecede 15-20 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Arpacık Soğanlı Yahni tarifinin püf noktası nedir?
Pişirme süresi farklılık gösterebilir. Kontrollü pişirin.