Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Arpacık Soğanlı Yahni Tarifi

Arpacık Soğanlı Yahni

Arpacık Soğanlı Yahni Tarifi

Arpacık Soğanlı Yahni tarifi: Arpacık Soğanlı Yahni için gerekli malzemeler nelerdir? Arpacık Soğanlı Yahni nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Arpacık Soğanlı Yahni yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300-400 gram kuşbaşı dana eti
  • 15-20 adet arpacık soğan
  • 2 baş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kekik

Arpacık Soğanlı Yahni tarifi nasıl yapılır?

  • Yağları eritin. Etleri ekleyip karıştırın. Suyunu bırakınca salçayı, rende domatesi ve az tuzu ekleyin.
  • Biraz sotelenince sıcak suyu ekleyip haşlanmaya bırakın. 20 dakika yeterli geliyor.
  • Sonra tencereye soyulmuş, yıkanmış arpacık soğan ve sarımsakları ekleyip 4-5 dakika yumuşatın.
  • Baharatları da ekleyip yemeği uygun bir fırın kabına alın.
  • Üzerlerinin kurumaması için ıslatılmış fırın kağıdı ile kapatın.
  • Alt üst ayarda, 200 derecede 15-20 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Arpacık Soğanlı Yahni tarifinin püf noktası nedir?

Pişirme süresi farklılık gösterebilir. Kontrollü pişirin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025