Arpa Şehriyeli Kuskus Pilavı Tarifi
Arpa Şehriyeli Kuskus Pilavı tarifi: Arpa Şehriyeli Kuskus Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Arpa Şehriyeli Kuskus Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Arpa Şehriyeli Kuskus Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı kuskus
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Arpa Şehriyeli Kuskus Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerenin içine belirtilen miktarda tereyağı ve zeytinyağı koyun.
- Tereyağ eriyince arpa şehriyeleri tencereye ilave edip karıştırarak kavurun.
- Arpa şehriyelerin rengi koyulaşınca, tencereye kuskusu ekleyip bir süre karıştırarak kavurun.
- Yemeğe tuzunu ekleyip, üzerine 2 su bardağı (yemeğin üzerini kapatacak kadar) sıcak su ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Eğer kuskuslar diri kalırsa üzerine bir miktar sıcak su ekleyip pişirmeye devam edin.
- Pişen pilavı tahta çatalla karıştırıp üzerine kağıt havlu sererek demlenmeye bırakın.
- 15-20 dakika dinlendirdiğiniz kuskus pilavını tabağa alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Arpa Şehriyeli Kuskus Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Kuskusu pişirmenin en ideal yöntemi, pilav gibi çektirmektir. Kuskus pilavınızı çelik tencerede yapacaksanız, pişerken ara sıra tahta bir kaşıkla karıştırmanızı tavsiye ederiz.