Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Arpa Şehriyeli Ankara Tava Tarifi

Arpa Şehriyeli Ankara Tava

Arpa Şehriyeli Ankara Tava Tarifi

Arpa Şehriyeli Ankara Tava tarifi: Arpa Şehriyeli Ankara Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Arpa Şehriyeli Ankara Tava nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Arpa Şehriyeli Ankara Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet kapya biber (küçük küp doğranmış)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı et suyu (pişirdiğiniz incikten kalan)
  • 2 adet kuzu incik (düdüklüde pişirilmiş)
  • 2 adet domates (kabuğu soyulmuş, küp doğranmış)

Arpa Şehriyeli Ankara Tava tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alın. Şehriyeyi kavurmaya başlayın. Kapya biberi ekleyip kavurun. Domatesleri ekleyip karıştırın.
  • Sarımsakları doğrayarak ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin, pilavı karıştırıp düzleştirin ve pişirdiğiniz incikten kalan et suyunu ekleyin.
  • Kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın. Pişen pilavı tepsiye alıp yayın. Düdüklüde pişmiş inciği üzerine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika suyunu güzelce çekene dek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir süre demlenmesi için dinlendirin ve ardından sıcak olarak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025