Arpa Şehriyeli Ankara Tava Tarifi
Arpa Şehriyeli Ankara Tava tarifi: Arpa Şehriyeli Ankara Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Arpa Şehriyeli Ankara Tava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Arpa Şehriyeli Ankara Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı arpa şehriye
- 1 adet kapya biber (küçük küp doğranmış)
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı et suyu (pişirdiğiniz incikten kalan)
- 2 adet kuzu incik (düdüklüde pişirilmiş)
- 2 adet domates (kabuğu soyulmuş, küp doğranmış)
Arpa Şehriyeli Ankara Tava tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alın. Şehriyeyi kavurmaya başlayın. Kapya biberi ekleyip kavurun. Domatesleri ekleyip karıştırın.
- Sarımsakları doğrayarak ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin, pilavı karıştırıp düzleştirin ve pişirdiğiniz incikten kalan et suyunu ekleyin.
- Kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın. Pişen pilavı tepsiye alıp yayın. Düdüklüde pişmiş inciği üzerine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika suyunu güzelce çekene dek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir süre demlenmesi için dinlendirin ve ardından sıcak olarak servis edin.