Arpa Şehriye Çorbası Tarifi
Arpa Şehriye Çorbası tarifi: Arpa Şehriye Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Arpa Şehriye Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Arpa Şehriye Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet kemikli tavuk göğsü
- 6 su bardağı su
- 3/4 su bardağı arpa şehriye
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 200 gram brokoli
- 1/2 tatlı kaşığı tane karabiber
- 1 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı tuz
Arpa Şehriye Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Bol suda yıkadığınız kemikli tavuk göğsünü, fazla suyunu süzdürüp derin bir tencereye alın.
- Kabuğunu soyduğunuz kuru soğana bir adet defne yaprağı saplayın. Tencereye aktarın. Tane karabiber ilave edin.
- Sert kök kısımlarını kısaltıp çiçeklerine ayırdığınız yıkanmış brokolileri tencereye alın. Kabuğunu soyduktan sonra halka halka dilimlediğiniz havucu ekleyin. Soğuk su ilavesiyle orta ateşte 30-35 dakika kadar kaynatın.
- Haşlanmış kemikli tavuk göğsünü bir süzgeç yardımıyla bir kenara alın. Kemik ve deri kısımlarını ayıkladıktan sonra haşlanmış tavuk göğsünü iri parçalar halinde ditin.
- Tamamen lezzet vermesi için eklediğiniz kuru soğan, defne yaprağı ve tane karabiberi tencereden çıkartın.
- Elde ettiğiniz sebzeli ve kendi yağını salan tavuk suyuna arpa şehriyeyi katıp kısık ateşte şehriyeler açılana kadar pişirin.
- Pişen çorbayı sıcağı sıcağına arzuya göre limon suyu pul biber ilavesiyle sevdiklerinizle paylaşın.
Arpa Şehriye Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Patates gibi nişastalı sebzeleri çorbanın rengini bulandıracağı için kullanmanız önerilmez.
Arpa Şehriye Çorbası tarifi için servis önerisi
Taze sıkılmış limon suyuyla sıcak sıcak içmeniz önerilir.