Arnavut Paçası Tarifi
Arnavut Paçası tarifi: Arnavut Paçası için gerekli malzemeler nelerdir? Arnavut Paçası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Arnavut Paçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram tavuk
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 4 diş sarımsak
- 7 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Arnavut Paçası tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk göğsünü bir tencereye alın ve üstüne çıkacak kadar su ekledikten sonra haşlanmaya bırakın.
- Tavuklar haşlanırken; yumurtaları sirkeyi, rendelenmiş sarımsağı, tuz ve karabiberi bir kaba alıp, el çırpıcısı ile çırpın.
- Haşlanmış olan tavukların suyundan iki bardak alın ve 2 bardak oda ısında su ile ılıklaştırdıktan sonra, çırptığınız yumurtalara ekleyin. Güzelce çırpın.
- Üstüne de un ekledikten sonra, boza kıvamına gelene dek tekrar çırpın.Oda ısısındaki tereyağını da ekledikten sonra, tencereyi ocağa alın ve koyulaşıp, göz göz olana dek karıştırarak pişirin.
- Pişirdiğiniz paçayı bir servis tabağına alın ve üstüne haşlanmış tavuk göğsünü didikleyin.
- Üstüne tereyağında kızdırdığınız toz kırmızı biberi gezdirin ve sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!