Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Arnavut Paçası Tarifi

Arnavut Paçası

Arnavut Paçası Tarifi

Arnavut Paçası tarifi: Arnavut Paçası için gerekli malzemeler nelerdir? Arnavut Paçası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Arnavut Paçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram tavuk
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 4 diş sarımsak
  • 7 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Arnavut Paçası tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuk göğsünü bir tencereye alın ve üstüne çıkacak kadar su ekledikten sonra haşlanmaya bırakın.
  • Tavuklar haşlanırken; yumurtaları sirkeyi, rendelenmiş sarımsağı, tuz ve karabiberi bir kaba alıp, el çırpıcısı ile çırpın.
  • Haşlanmış olan tavukların suyundan iki bardak alın ve 2 bardak oda ısında su ile ılıklaştırdıktan sonra, çırptığınız yumurtalara ekleyin. Güzelce çırpın.
  • Üstüne de un ekledikten sonra, boza kıvamına gelene dek tekrar çırpın.Oda ısısındaki tereyağını da ekledikten sonra, tencereyi ocağa alın ve koyulaşıp, göz göz olana dek karıştırarak pişirin.
  • Pişirdiğiniz paçayı bir servis tabağına alın ve üstüne haşlanmış tavuk göğsünü didikleyin.
  • Üstüne tereyağında kızdırdığınız toz kırmızı biberi gezdirin ve sıcak sıcak servis edin.  Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025