Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut Ciğeri

Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut Ciğeri tarifi: Arnavut Ciğeri için gerekli malzemeler nelerdir? Arnavut Ciğeri nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Arnavut Ciğeri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram kuzu ciğeri (ya da dana ciğeri)
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Arnavut Ciğeri tarifi nasıl yapılır?

  • Ciğerleri küp küp kesip yıkayalım.
  • Un, toz biber ve tuzu derin bir kapta karıştırıp, ciğerleri bu karışıma bulayalım.
  • Fritözün pişirme haznesine zeytinyağını koyalım, 2 dakika çalıştıralım. Daha sonra ciğerleri pişirme haznesine koyup 20 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Arnavut Ciğeri tarifinin püf noktası nedir?

Ciğerin yanında patates kızartması çok iyi gider. İsteğe bağlı olarak ciğerin üzerine maydanoz serpebilir, yanında ince dilimlenmiş sumaklı soğanla da servis yapabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025