Arnavut Ciğeri Tarifi
Arnavut Ciğeri tarifi: Arnavut Ciğeri için gerekli malzemeler nelerdir? Arnavut Ciğeri nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Arnavut Ciğeri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2-3 adet patates
- 2 adet kırmızı soğan
- 10 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sumak
Ciğer için:
- 700 gram ciğer
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karbonat
Kızartmak için:
Arnavut Ciğeri tarifi nasıl yapılır?
- Ciğerin üzerinde bulunan zarı ve sinirli kısımları ayıklayın. Minik küpler halinde kuşbaşı doğrayın ve süzgeçte süzülmeye bırakın.
- Geniş bir kasede unu, tuzu, karbonatı ve toz biberi karıştırın. Süzülen ciğerleri üzerine ilave edip her tarafı una bulanana kadar harmanlayın.
- Tarifin bu aşamasında unlanan ciğerleri süzgece alıp üzerindeki fazla unu silkelemeniz gerekiyor. Dilerseniz çıtır kalması için silkelemeden de yapabilirsiniz. Kızgın yağda 8-10 dakika arası kızartın.
- Pişen ciğerleri kağıt havlu serilmiş kapaklı bir kaba yağını süzdürerek alın ve kapağı kapatın.
- Bu arada başka bir kızartma tenceresinde küp küp doğranmış patatesleri de kızartın. Sonra bunları da süzdürerek ciğerlerin üzerine alın.
- Piyazlık doğranmış soğanları bir süzgece alın, bol tuzla ovalayıp 5 dk. bekletin ve yıkayıp acısını çıkarın. Üzerine doğranmış maydanoz, tuz ve sumak da ilave edin ve ciğer & patateslerin üzerine ilave edip hepsini karıştırın. Soğumadan servis edin. Afiyet olsun!
Arnavut Ciğeri tarifinin püf noktası nedir?
Üzerine limon da harika yakışıyor, tavsiye ederim.