Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut Ciğeri

Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut Ciğeri tarifi: Arnavut Ciğeri için gerekli malzemeler nelerdir? Arnavut Ciğeri nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Arnavut Ciğeri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2-3 adet patates
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 10 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sumak

Ciğer için:

  • 700 gram ciğer
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karbonat

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Arnavut Ciğeri tarifi nasıl yapılır?

  • Ciğerin üzerinde bulunan zarı ve sinirli kısımları ayıklayın. Minik küpler halinde kuşbaşı doğrayın ve süzgeçte süzülmeye bırakın.
  • Geniş bir kasede unu, tuzu, karbonatı ve toz biberi karıştırın. Süzülen ciğerleri üzerine ilave edip her tarafı una bulanana kadar harmanlayın.
  • Tarifin bu aşamasında unlanan ciğerleri süzgece alıp üzerindeki fazla unu silkelemeniz gerekiyor. Dilerseniz çıtır kalması için silkelemeden de yapabilirsiniz. Kızgın yağda 8-10 dakika arası kızartın.
  • Pişen ciğerleri kağıt havlu serilmiş kapaklı bir kaba yağını süzdürerek alın ve kapağı kapatın.
  • Bu arada başka bir kızartma tenceresinde küp küp doğranmış patatesleri de kızartın. Sonra bunları da süzdürerek ciğerlerin üzerine alın.
  • Piyazlık doğranmış soğanları bir süzgece alın, bol tuzla ovalayıp 5 dk. bekletin ve yıkayıp acısını çıkarın. Üzerine doğranmış maydanoz, tuz ve sumak da ilave edin ve ciğer & patateslerin üzerine ilave edip hepsini karıştırın. Soğumadan servis edin. Afiyet olsun!

Arnavut Ciğeri tarifinin püf noktası nedir?

Üzerine limon da harika yakışıyor, tavsiye ederim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025