Arnavut Ciğeri Tarifi
Arnavut Ciğeri tarifi: Arnavut Ciğeri için gerekli malzemeler nelerdir? Arnavut Ciğeri nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Arnavut Ciğeri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram dana ciğeri
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
- 1 adet büyük boy patates
- 1/2 demet maydanoz
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı tuz
Arnavut Ciğeri tarifi nasıl yapılır?
- Ciğeri yıkayıp süzüyoruz. Tüm katı malzemeleri karıştırıyoruz.
- Bir buzdolabı poşeti içinde karışan malzemelere ciğeri ekliyoruz ve poşetin içinde güzelce karıştırıyoruz.
- Patatesi küp kesilip kızartıyor ve kenara alıyoruz, sonra poşetten ciğeri çıkartıp kızgın yağda 3 dakika kızartıyoruz.
- Bir yandan soğanlar sövüş kesiliyor, maydanozlar doğranıp soğanla buluşuyor ve patates ciğer ilave ediliyor.
- Sumak ve tuz ekleniyor, tüm malzemeler karışıyor ve sonuç şahane. Afiyet olsun.
Arnavut Ciğeri tarifinin püf noktası nedir?
Mısır unu mutlaka kullanın ve kimyon süper bir lezzet veriyor. Ciğer kızgın yağda pişmeli, 3 dakikayı geçirmeyin, dışı kıtır içi sulu kalıyor soğan ve maydanoz olmazsa olmazı; yanında bir de lavaş varsa şahane!