Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut Ciğeri

Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut Ciğeri tarifi: Arnavut Ciğeri için gerekli malzemeler nelerdir? Arnavut Ciğeri nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Arnavut Ciğeri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram ciğer
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam sumak
  • 1 tutam isot
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Arnavut Ciğeri tarifi nasıl yapılır?

  • Temizlenip küp küp doğranmış dana karaciğer yıkanmadan süzgece alınır, fazla kan var ise süzülmesi sağlanır (kasabınıza arnavut olacak şekilde hazırlatabilirsiniz).
  • Patatesler küp küp doğranıp tavada bol yağda kızartılır. Ciğerler un, tuz ve toz biberle harmanlanır.
  • Patatesler kızarıp tavadan alındıktan sonra aynı yağa ciğerler eklenerek 4-5 dakika arada kevgirle çevirerek kızartılır ve servis tabağına alınır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025