Arnavut Ciğeri Tarifi
Arnavut Ciğeri tarifi: Arnavut Ciğeri için gerekli malzemeler nelerdir? Arnavut Ciğeri nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Arnavut Ciğeri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram ciğer
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 1 tutam sumak
- 1 tutam isot
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1/2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Arnavut Ciğeri tarifi nasıl yapılır?
- Temizlenip küp küp doğranmış dana karaciğer yıkanmadan süzgece alınır, fazla kan var ise süzülmesi sağlanır (kasabınıza arnavut olacak şekilde hazırlatabilirsiniz).
- Patatesler küp küp doğranıp tavada bol yağda kızartılır. Ciğerler un, tuz ve toz biberle harmanlanır.
- Patatesler kızarıp tavadan alındıktan sonra aynı yağa ciğerler eklenerek 4-5 dakika arada kevgirle çevirerek kızartılır ve servis tabağına alınır. Afiyet olsun.