Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut Ciğeri

Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut Ciğeri tarifi: Arnavut Ciğeri için gerekli malzemeler nelerdir? Arnavut Ciğeri nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Arnavut Ciğeri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Ciğer için:

  • 500 gram kuzu ciğeri
  • 1 çay kaşığı tuz

Bulamak için:

  • 1 su bardağı un

Kızartmak için:

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Arnavut Ciğeri tarifi nasıl yapılır?

  • Orta irilikte doğranan ciğerler una bulanır fazlası silkelenir ve kızgın yağda ara ara çevirerek 2-3 dakika kızartılır.
  • Fazla yağını çeksin diye havlu kağıt serili bir tabağa alınır. Tüm ciğerler bitene kadar işleme devam edilir.
  • İnce kıyılmış maydanoz, yarım ay şeklinde doğranan kırmızı soğan ve sumak karışımlı salatanın üzerine ciğerler alınır.
  • Kızartma yağı ciğerlerin üzerinde hafif gezdirilir. Biraz tuz serpilir. Afiyet olsun.

Arnavut Ciğeri tarifinin püf noktası nedir?

Üzerine limon sıkarak yiyiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025