Arnavut Ciğeri Tarifi
Arnavut Ciğeri tarifi: Arnavut Ciğeri için gerekli malzemeler nelerdir? Arnavut Ciğeri nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Arnavut Ciğeri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Ciğer için:
- 500 gram kuzu ciğeri
- 1 çay kaşığı tuz
Bulamak için:
Kızartmak için:
Arnavut Ciğeri tarifi nasıl yapılır?
- Orta irilikte doğranan ciğerler una bulanır fazlası silkelenir ve kızgın yağda ara ara çevirerek 2-3 dakika kızartılır.
- Fazla yağını çeksin diye havlu kağıt serili bir tabağa alınır. Tüm ciğerler bitene kadar işleme devam edilir.
- İnce kıyılmış maydanoz, yarım ay şeklinde doğranan kırmızı soğan ve sumak karışımlı salatanın üzerine ciğerler alınır.
- Kızartma yağı ciğerlerin üzerinde hafif gezdirilir. Biraz tuz serpilir. Afiyet olsun.
Arnavut Ciğeri tarifinin püf noktası nedir?
Üzerine limon sıkarak yiyiniz.