Arnavut Böreği Tarifi
Arnavut Böreği tarifi: Arnavut Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Arnavut Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Arnavut Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 bardak un
- 2 bardak su
- 2 tepeleme yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tepeleme yemek kaşığı sirke
- 4 adet orta boy pırasa
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
Arnavut Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Un, su, sirke ve 2 kaşık yağı bir kaba koyup yoğuralım.
- Üstünü örtüp dinlenmeye bırakalım. Hamurumuz dinlenirken bir tencereye pırasaları küçük küçük doğrayıp biraz zeytin yağı ve tuz atarak kavuralım.
- Tamamen sulunu çektiğinde hazır olmuş demektir.
- Dinlenen hamurumuzu önce ikiye daha sonra her bir parçayı 14 bezeye ayıralım. 15 dakika boyunca tekrar dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen bezelerimizi yemek kasesi büyüklüğünde açıp tepsimize koyalım. Tam ortasına bir kaşık zeytin yağı koyalım.
- Tekrar üstüne hamur tekrar yağ şeklinde tekrarlayalım 14 katı dinlenmeye bırakalım.
- Diğer 14 katı yine aynı şekilde ilk önce tabak büyüklüğünde açıp ortasına bir kaşık yağ koyarak üstüne hamur ve tekrar yağ şeklinde bitirelim.
- İlk yaptığımız 14 kat dinlendiği için elimizle çekiştirerek tepsinin içinde tepsi büyüklüğünde açalım. Daha sonra pırasalı harcı ortasına koyalım.
- Diğer 14 katlı hamuru da başka bir tepsinin içinde elimizle çekiştirerek bütün tepsi büyüklüğünde olduktan sonra pırasalı harcını üstüne koyalım.
- Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.
Arnavut Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru her aşamada dinlendirmek çok önemli. İsterseniz zeytin yağı ve erimiş tereyağı karıştırarak kullanabilirsiniz.