Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Arnavut Böreği Tarifi

Arnavut Böreği

Arnavut Böreği Tarifi

Arnavut Böreği tarifi: Arnavut Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Arnavut Böreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Arnavut Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 bardak un
  • 2 bardak su
  • 2 tepeleme yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı sirke
  • 4 adet orta boy pırasa
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Arnavut Böreği tarifi nasıl yapılır?

  • Un, su, sirke ve 2 kaşık yağı bir kaba koyup yoğuralım.
  • Üstünü örtüp dinlenmeye bırakalım. Hamurumuz dinlenirken bir tencereye pırasaları küçük küçük doğrayıp biraz zeytin yağı ve tuz atarak kavuralım.
  • Tamamen sulunu çektiğinde hazır olmuş demektir.
  • Dinlenen hamurumuzu önce ikiye daha sonra her bir parçayı 14 bezeye ayıralım. 15 dakika boyunca tekrar dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen bezelerimizi yemek kasesi büyüklüğünde açıp tepsimize koyalım. Tam ortasına bir kaşık zeytin yağı koyalım.
  • Tekrar üstüne hamur tekrar yağ şeklinde tekrarlayalım 14 katı dinlenmeye bırakalım.
  • Diğer 14 katı yine aynı şekilde ilk önce tabak büyüklüğünde açıp ortasına bir kaşık yağ koyarak üstüne hamur ve tekrar yağ şeklinde bitirelim.
  • İlk yaptığımız 14 kat dinlendiği için elimizle çekiştirerek tepsinin içinde tepsi büyüklüğünde açalım. Daha sonra pırasalı harcı ortasına koyalım.
  • Diğer 14 katlı hamuru da başka bir tepsinin içinde elimizle çekiştirerek bütün tepsi büyüklüğünde olduktan sonra pırasalı harcını üstüne koyalım.
  • Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.

Arnavut Böreği tarifinin püf noktası nedir?

Hamuru her aşamada dinlendirmek çok önemli. İsterseniz zeytin yağı ve erimiş tereyağı karıştırarak kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025