Armutlu Tahinli Sonbahar Keki Tarifi
Armutlu Tahinli Sonbahar Keki tarifi: Armutlu Tahinli Sonbahar Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Armutlu Tahinli Sonbahar Keki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
23 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 dilim
Armutlu Tahinli Sonbahar Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 3 adet yumurta
- 1 adet olgun muz
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri
- 1 su bardağı buttermilk
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 350 gram un
- 1 paket kabartma tozu
Meyveli harç için:
- 2 adet armut
- 1 çay kaşığı vanilya
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı toz karanfil
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri
- 1 tutam rendelenmiş muskat cevizi
Üzeri için:
- 3 tatlı kaşığı tahin
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı bal
Armutlu Tahinli Sonbahar Keki tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve ezilmiş muzu güzelce çırpalım. Sırasıyla şeker,yağ ve buttermilk ekleyip çarpmaya devam edelim.
- Bu esnada armutları küçük küpler halinde doğrayıp harç malzemelerini ekleyip güzelce karıştırıp kenara koyalım.
- Fırını da 180 derecede çalıştıralım ki şimdiden ısınsın.
- Kek karışımına un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim ve tel çırpıcı ile güzelce yedirelim.
- Kenarda bekleyen armutlu karışımı alıp harcın içine dökelim ve homojen olarak karıştıralım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz 20x20 kare borcama harcı dökelim.
- Bal, tahin ve kakaoyu çatalla çırpıp kekin üzerine gelişi güzel dağıtalım.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 23 dakika pişirelim.
- Zor olacak biliyorum ama lütfen dilimlemek için soğumasını bekleyin. Afiyet olsun.
Armutlu Tahinli Sonbahar Keki tarifinin püf noktası nedir?
Buttermilk için: 1 su bardağı sütün içine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyip karıştıralım ve 10 dakika bekletelim.