Armutlu Lokmalık Kek Tarifi
Armutlu Lokmalık Kek tarifi: Armutlu Lokmalık Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Armutlu Lokmalık Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Armutlu Lokmalık Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı glutensiz yulaf unu
- 2 adet orta boy armut
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı süt
- 1/2 çay bardağı hindistan cevizi yağı
- 1/2 çay bardağı hindistan cevizi şekeri
- 4 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı bitter çikolata (parçalanmış) (üzerine)
Armutlu Lokmalık Kek tarifi nasıl yapılır?
- Armutların kabuklarını soyup rendeliyoruz, suyunu bir tülbent yardımıyla sıkıyoruz.
- Bir kapta yumurta ve Hindistan cevizi şekerini mikser yardımıyla çırpıyoruz, içine süt, yağ katıp tekrar çırpıyoruz.
- Başka bir kapta toz malzemeleri karıştırıyoruz. Toz karışımı sıvı harcın içine yavaş yavaş ilave edip el çırpıcısıyla karıştırıyoruz.
- Karışıma armut ve fıstık ezmesini ilave ediyoruz. Muffin kaplarının yarısına gelecek şekilde dolduruyoruz.
- Üzerine .ikolata parçalarını ekleyip 180 derece ısıtılmış fırında 20 25 dakika kadar kontrollü pişiriyoruz.
Armutlu Lokmalık Kek tarifinin püf noktası nedir?
1,5 su bardağı tam buğday unu yerine beyaz un, Hindistan cevizi yağı yerine sıvı yağ, tatlandırıcı olarak toz şeker ile değişim yapabilirsiniz, bal veya öz kullanırsanız kıvamına göre un miktarını kendiniz ayarlamalısınız. Armutların yumuşak olması gerekir. Sert yapılı armut kekin dokusunu etkiler. Bu ölçülerle 12 adet lokmalık kek çıkıyor. Muffin gibi yapmak isterseniz 6 adet çıkar.