Armutlu Çikolatalı Kek Tarifi
Armutlu Çikolatalı Kek tarifi: Armutlu Çikolatalı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Armutlu Çikolatalı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Armutlu Çikolatalı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram sıvı krema
- 200 gram bitter çikolata
- 180 gram şeker
- 4 adet yumurta
- 150 gram tuzsuz tereyağı
- 200 gram un
- 1 silme yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya şekeri
- 4 damla acıbadem aroması
- 1 avuç file badem
- 4 adet armut
Armutlu Çikolatalı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
- Tereyağını eritip, kenara alın.
- Kremayı derin bir tava da ısıtın.
- Çikolataları doğrayıp, altını kapattığınız kremaya ekleyin ve karıştırıp erimesini sağlayın.
- Yumurtaları şeker ile birlikte yaklaşık 3 dakika iyice çırpın.
- Yağ ve çikolatalı karışımı yumurtalara ekleyin.
- Unu, kabartma tozunu ve kakaoyu birlikte eleyerek sıvı malzemelere ekleyin. Spatula ile karıştırın.
- Vanilya şekeri ve badem aromasını da ekledikten sonra, armutların iki adetini küp küp doğrayıp, karıştırın.
- 26 cm çapında kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve hamurun içine dökün.
- Kalan iki armutu uzunlamasına dilimleyip, üzerine dizin ve file bademi serpiştirin.
- 40 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Armutlu Çikolatalı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Eritilen tereyağı ve ısıttığımız krema yumurtalara katılmadan önce ılımış olmalı.