Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Armut Tatlısı Tarifi

Armut Tatlısı

Armut Tatlısı Tarifi

Armut Tatlısı tarifi: Armut Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Armut Tatlısı nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Armut Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet armut
  • 1 litre vişne suyu
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 5 adet karanfil
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

Armut Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Vişne suyunu derin bir tencereye koyup kaynama noktasına getirelim.
  • Armut başına 1'er yemek kaşığı şeker ekleyin.
  • Kabuklarını soyduğunuz armutları bütün olarak içine ekleyip arada üzerlerine vişne suyu gezdirerek yumuşayana kadar pişirelim.
  • Karanfil, çubuk tarçın ve yıldız anason ekleyelim.
  • Yaklaşık 15 dakika sonra karanfil, çubuk tarçın ve yıldız anasonu tencereden çıkaralım ve kenara ayıralım.
  • Armutları pişirdiğimiz sosun içine bir miktar daha şeker ekleyerek sosun üçte biri kalacak şekilde suyunu çektirelim.
  • Azalan sosu ocaktan alıp içine tereyağ koyup birbirine yedirerek koyu bir kıvam aldıralım.
  • Servis yaparken tabağın altına bu sosu, üzerine de armutu oturtalım.

Armut Tatlısı tarifi için servis önerisi

Tatlımızı dondurma ile birlikte servis yapalım.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Armut Tatlısı ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021