Armut Tatlısı Tarifi
Armut Tatlısı tarifi: Armut Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Armut Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Armut Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet armut
- 1 litre vişne suyu
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 5 adet karanfil
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
Armut Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Vişne suyunu derin bir tencereye koyup kaynama noktasına getirelim.
- Armut başına 1'er yemek kaşığı şeker ekleyin.
- Kabuklarını soyduğunuz armutları bütün olarak içine ekleyip arada üzerlerine vişne suyu gezdirerek yumuşayana kadar pişirelim.
- Karanfil, çubuk tarçın ve yıldız anason ekleyelim.
- Yaklaşık 15 dakika sonra karanfil, çubuk tarçın ve yıldız anasonu tencereden çıkaralım ve kenara ayıralım.
- Armutları pişirdiğimiz sosun içine bir miktar daha şeker ekleyerek sosun üçte biri kalacak şekilde suyunu çektirelim.
- Azalan sosu ocaktan alıp içine tereyağ koyup birbirine yedirerek koyu bir kıvam aldıralım.
- Servis yaparken tabağın altına bu sosu, üzerine de armutu oturtalım.
Armut Tatlısı tarifi için servis önerisi
Tatlımızı dondurma ile birlikte servis yapalım.