Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Armut Reçeli Tarifi

Armut Reçeli

Armut Reçeli Tarifi

Armut Reçeli tarifi: Armut Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Armut Reçeli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Armut Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram armut (orta olgunlukta)
  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 3 adet karanfil
  • 1/2 adet limon

Armut Reçeli tarifi nasıl yapılır?

  • Armutların kabuklarını soyun. Orta kısımlarındaki çekirdek ve çekirdeğin bulunduğu yuvayı çıkarın.
  • Bu şekilde temizledikten sonra armutları minik minik doğrayın.
  • Bir tencerenin içerisine doğramış olduğunuz armutları, şeker ve suyu alın. Kısık ateşte pişirmeye başlayın.
  • Ardından içerisine karanfil ve tarçını ekleyin. Bu şekilde karıştırarak kısık ateşte pişirin.
  • Armut reçelinin kıvam alması ve renginin değişmesi vakit alacaktır. Bu nedenle belli aralıklarla sürekli karıştırarak 40 dakika kadar pişirmeniz gerekecektir.
  • Rengini almaya başladığında içerisine limon suyu ilave edin. İçinden tarçın ve karanfili çıkarın.
  • Oda sıcaklığında karıştırarak soğutun. Ardından ağzı sıkıca kapalı bir kavanoza aktarabilir, dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Armut Reçeli tarifinin püf noktası nedir?

Pişme aşaması bitmeye yakın içerisinden mutlaka tarçın ve karanfilleri çıkarın. Aksi halde baharatlar tadının acılaşmasına neden olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025