Armut Mascarpone Turta Tarifi
Armut Mascarpone Turta tarifi: Armut Mascarpone Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Armut Mascarpone Turta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Armut Mascarpone Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 125 gram soğuk tereyağı
- 330 gram un
- 120 gram şeker
- 2 adet yumurta (soğuk)
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 paket vanilin
İç dolgusu için:
- 3 adet armut
- 300 gram mascarpone peyniri
- 80 gram pudra şekeri (70 gram ve 10 gram olarak kullanılacak)
- 40 gram karamel küpleri (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı limon suyu
Armut Mascarpone Turta tarifi nasıl yapılır?
- Un ve tereyağını kum gibi olacak şekilde karıştırın.
- Kalan turta malzemelerini ekleyin ve parlak bir kıvama gelinceye kadar yoğurun ancak malzemelerin soğuk kalmasına tereyağının erimemesine dikkat edin.
- Hamuru ikiye ayırın. Biri taban biri üzeri için olacak. Taban hamuru daha büyük olmalı. Bunu karşılayacak ölçüde bölün.
- Hamurları streçleyip, buzdolabına koyun en az 2 saat dinlensin.
- İç dolgusu için armutları soyun ve çekirdekleri ayırın.
- Armutları orta boy küp şeklinde kesin ve tavaya alın.
- 10 gram pudra şekeri ve 1 çay kaşığı limon suyunu ekleyin. Çok az bir miktar tereyağı da ekleyebilirsiniz.
- Armutlar yumuşayana kadar pişirin.
- Başka bir kasede 70 gram pudra şekeri ve mascarpone'yi pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Pişen armutları mascarpone karışımına ekleyin. Karamel küplerini de ekleyip karıştırın.
- 2 saat beklemiş olan büyük turta hamurunu pişireceğiniz kalıp tabanından biraz büyük olacak şekilde açın ve kalıbınıza yerleştirin. Kenarlardan yükseklik kalmalı.
- Dolguyu alt tabanın üzerine boşaltın.
- Küçük turta hamurunu açın ve dolgunun üstünü kapatın.
- Alt turta hamurunun kenar yüksekliklerini üst turta hamuruna doğru kapatın ve elinizle birleştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Armut Mascarpone Turta tarifinin püf noktası nedir?
Turta hamurunu elinizle çok yoğurmamaya ve ısıtmamaya dikkat edin yoksa yapısı bozulabilir. Hamuru iki yağlı kağıt arasında açabilirsiniz bu fazladan un kullanmanızı engeller. Kalıba yerleştirmekte zorluk yaşarsanız. Yağlı kağıt içerisinde kısa bir süre dolapta bekletip, sonra kalıba yerleştirebilirsiniz. Armutları büyük kesmemeye dikkat edin. Tavada yumuşaması zorlaşmasın. Pudra şekeriniz vanilyalı değilse, iç dolguya yarım paket vanilya da ekleyebilirsiniz.