Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Armut Marmelatı Tarifi

Armut Marmelatı

Armut Marmelatı Tarifi

Armut Marmelatı tarifi: Armut Marmelatı için gerekli malzemeler nelerdir? Armut Marmelatı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Armut Marmelatı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram armut
  • 2 su bardağı şeker
  • 1-2 damla limon suyu
  • 2-3 adet karanfil

Armut Marmelatı tarifi nasıl yapılır?

  • Armutların kabuklarını soyun ve ortadan önce ikiye sonra da 4 eş parçaya ayırın.
  • Çekirdekli kısımları dikkatlice çıkartın ve kaynatacağınız tencereye yerleştirin.
  • Limon suyunu ilave edin ve armutları ovarak kararmasını önleyin.
  • Şekeri ve karanfilleri ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak 1 saat dinlendirin.
  • Kısık ateşe hafif hafif pişirin. Kaynayınca ve armutlar yumuşayınca karanfil tanelerini çıkartın ve tahta kaşığın tersiyle ezin.
  • Eğer yoğun kıvamı marmelat seviyorsanız suyunu çektirebilirsiniz veya bu haliyle kavanoza alıp, kapağını kapatın ve ters çevirin. İşte bu kadar, afiyetler olsun. :)

Armut Marmelatı tarifinin püf noktası nedir?

Limon suyu armutların kararmasını önleyerek marmelatın renginin açık kalmasını sağlar.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025