Armut Marmelatı Tarifi
Armut Marmelatı tarifi: Armut Marmelatı için gerekli malzemeler nelerdir? Armut Marmelatı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kavanoz
Armut Marmelatı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram armut
- 2 su bardağı şeker
- 1-2 damla limon suyu
- 2-3 adet karanfil
Armut Marmelatı tarifi nasıl yapılır?
- Armutların kabuklarını soyun ve ortadan önce ikiye sonra da 4 eş parçaya ayırın.
- Çekirdekli kısımları dikkatlice çıkartın ve kaynatacağınız tencereye yerleştirin.
- Limon suyunu ilave edin ve armutları ovarak kararmasını önleyin.
- Şekeri ve karanfilleri ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak 1 saat dinlendirin.
- Kısık ateşe hafif hafif pişirin. Kaynayınca ve armutlar yumuşayınca karanfil tanelerini çıkartın ve tahta kaşığın tersiyle ezin.
- Eğer yoğun kıvamı marmelat seviyorsanız suyunu çektirebilirsiniz veya bu haliyle kavanoza alıp, kapağını kapatın ve ters çevirin. İşte bu kadar, afiyetler olsun. :)
Armut Marmelatı tarifinin püf noktası nedir?
Limon suyu armutların kararmasını önleyerek marmelatın renginin açık kalmasını sağlar.