Armut Kurabiye Tarifi
Armut Kurabiye tarifi: Armut Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Armut Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Armut Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı veya margarin
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet yumurt sarısı
- 20 adet ıspanak yaprağı
- 1 paket vanilin
- 2,5 su bardağı un
- 12 adet karanfil
Armut Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Ispanak püresi için; 20 dal ıspanağı güzelce yıkayın ve üstüne geçecek kadar su doldurup, ocağın altını açın. Ispanaklar yumuşayınca suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra el blenderi ile çekerek ya da bir tel süzgeçten geçirerek, püre haline getirin.
- Margarin (veya tereyağı), yumurta sarısı ve pudra şekerini derince bir kaba alıp, mikserle köpürene kadar çırpın.
- Ardından diğer malzemeleri ve ıspanak püresini ilave edin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Hazırladığınız hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle armut şekli verdikten sonra, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
- Üstlerine sap şeklinde olması için karanfilleri batırın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Fırından aldıktan sonra soğumasını bekleyin ve servis edin.
Armut Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Renginin yemyeşil olmasını istiyorsanız içerisine 1 damla gıda boyası da ilave edebilirsiniz.