Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Armut Kurabiye Tarifi

Armut Kurabiye

Armut Kurabiye Tarifi

Armut Kurabiye tarifi: Armut Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Armut Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Armut Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet yumurt sarısı
  • 20 adet ıspanak yaprağı
  • 1 paket vanilin
  • 2,5 su bardağı un
  • 12 adet karanfil

Armut Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Ispanak püresi için; 20 dal ıspanağı güzelce yıkayın ve üstüne geçecek kadar su doldurup, ocağın altını açın. Ispanaklar yumuşayınca suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra el blenderi ile çekerek ya da bir tel süzgeçten geçirerek, püre haline getirin.
  • Margarin (veya tereyağı), yumurta sarısı ve pudra şekerini derince bir kaba alıp, mikserle köpürene kadar çırpın.
  • Ardından diğer malzemeleri ve ıspanak püresini ilave edin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle armut şekli verdikten sonra, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
  • Üstlerine sap şeklinde olması için karanfilleri batırın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Fırından aldıktan sonra soğumasını bekleyin ve servis edin.

Armut Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Renginin yemyeşil olmasını istiyorsanız içerisine 1 damla gıda boyası da ilave edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025