Arap Tavası Tarifi
Arap Tavası tarifi: Arap Tavası için gerekli malzemeler nelerdir? Arap Tavası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Arap Tavası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet patates
- 500 gram kıyma
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 5 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
Arap Tavası tarifi nasıl yapılır?
- Patateslerin kabuklarını soyun ve çok küçük küpler şeklinde doğrayıp bir kenara alın.
- Kıymayı yuvarlak bir fırın tesisine alın, üstüne küçük küpler halinde doğradığınız kuru soğanı ve patatesleri ekleyin.
- Sarımsakları da ince ince doğrayıp ilave edin.
- Küçük küpler halinde doğradığınız domatesleri ve biberleri de ilave edin.
- Salçasını, yağını, suyunu ve baharatlarını da ilave edip, güzelce yoğurun.
- Yoğurduğunuz harcı, fırın tepsisini kaplayacak şekilde üstünü düzleştirerek güzelce yayın.
- Tepsiyi önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Dilimleyerek sıcak sıcak servis edin.
Arap Tavası tarifinin püf noktası nedir?
İçerisine kullanacağınız patates ve domatesleri çok küçük küpler şeklinde doğramalısınız. Yemeğiniz fırında piştikten sonra eğer suyunu fazla çektiğini düşünüyorsanız, üzerine 1 su bardağı kadar kaynar su gezdirebilirsiniz. İçine damak zevkinize göre domates salçası yerine biber salçası da koyabilirsiniz.