Arabaşı Çorbası Tarifi
Arabaşı Çorbası tarifi: Arabaşı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Arabaşı Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Arabaşı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram tavuk
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet limonun suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 litre su (tavuğu haşlamak için)
- 1,5 su bardağı (1 parmak fazla) un (hamuru için)
- 1 tatlı kaşığı tuz (hamuru için)
- 5 su bardağı su (hamuru için)
Arabaşı Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Önce çorbamızın hamurunu hazırlıyoruz. 3 su bardağı suyu ve tuzu tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz, bir yandan da kalan su ve unu ayrı bir kapta boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Kaynayan suya ekliyoruz. Pürüzsüz muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Hafif ıslatılmış orta boy yuvarlak tepsiye döküyoruz. Buzdolabında en az 4 saat dinlendiriyoruz.
- Çorbamız için tavuğu 1,5 litre su ile haşlıyoruz. Suyunu süzüp tavukları didikliyoruz.
- Bir tavada 1 su bardağı unu yakmadan hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz. Kavrulan unu bir kaseye alıp biraz su ile açıyoruz.
- Tencereye yağları ve salçaları alıp kavuruyoruz. Tavuk suyunu ekliyoruz, su ile açtığımız kavrulmuş unu ilave edip tel çırpıcı ile karıştırıyoruz.
- Didilmiş tavukları ekleyip çorbanın kıvamı koyu olursa kaynamış su ekliyoruz. Baharatları ve 1 limon suyunu ekleyip yaklaşık 20 dakika kaynatıyoruz. Afiyet olsun.
Arabaşı Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Tavukları ilave etmeden önce kontrol edelim, topak varsa blender çalıştırabilirsiniz.