Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Apple Pie (Elmalı Tart) Tarifi

Apple Pie (Elmalı Tart)

Apple Pie (Elmalı Tart) Tarifi

Apple Pie (Elmalı Tart) tarifi: Apple Pie (Elmalı Tart) için gerekli malzemeler nelerdir? Apple Pie (Elmalı Tart) nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Apple Pie (Elmalı Tart) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 50 gram un
  • 45 gram tereyağı
  • 18 gram pudra şekeri
  • 1 gram tuz
  • 25 ml. su

Fırın kalıbını yağlamak için:

  • 1 çay kaşığı tereyağı

İç harcı için:

  • 1/2 adet orta boy kırmızı elma
  • 1/2 adet orta boy yeşil elma
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 50 gram toz şeker
  • 1/4 çay kaşığı tarçın
  • 5 gram ceviz içi
  • 2 gram kuru kayısı küpleri
  • 2 gram kuru üzüm

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Servisi için:

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 60 gram vanilyalı dondurma

Apple Pie (Elmalı Tart) tarifi nasıl yapılır?

  • Soğuk tereyağı, un, pudra şekeri, tuz ve suyu karıştırma kabına alıp pütürsüz bir kıvam alana kadar yoğurun. Toparlanan hamuru, oda sıcaklığında 30 dakika kadar dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru tereyağıyla yağladığınız porsiyonluk tart kalıbına bir merdane yardımıyla açarak yerleştirin. Arta kalan hamurları bir araya getirip daha sonra kullanmak üzere bekletin.
  • Hazırladığınız tart tabanının üzerine bir çatal yardımıyla küçük delikler açtıktan sonra önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
  • Elmalı iç harcı için; kabuğunu soyduğunuz yeşil ve kırmızı elmaları rendenin iri kısmıyla rendeleyin.
  • Ayrı bir tavada tereyağı ve toz şekeri karamel haline getirip kuru kayısı küpleri, ceviz içi, kuru üzüm, tarçın ve rendelenmiş elma ilavesiyle suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Fırından çıkardığınız tart hamurunu soğuması için bir kenarda bekletin. Hazırladığınız elmalı iç harcı tart hamurunun iç kısmına doldurun.
  • Arta kalan hamurdan uzun ince çubuklar şeklinde hazırladığınız hamurları, tartın üzerine kafes görüntüsünü alacak şekilde yerleştirin.
  • Çırpılmış yumurta sarısının bir kısmını tartın üzerine bir yumurta fırçası yardımıyla sürdükten sonra önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra oda ısısında dinlenen tartı üzerine pudra şekeri eledikten sonra vanilyalı dondurma eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Apple Pie (Elmalı Tart) tarifinin püf noktası nedir?

Tart hamurunu hazırlarken kullandığınız tereyağı ve sütün soğuk durumda olmasına dikkat edin. Hamuru, yağını bırakmaması için elinizle çok fazla yoğurmayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025