Antep Usulü Yaprak Sarma Tarifi
Antep Usulü Yaprak Sarma tarifi: Antep Usulü Yaprak Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Antep Usulü Yaprak Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Antep Usulü Yaprak Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 40-50 adet  asma yaprağı
 - 1,5 su bardağı  baldo pirinç
 - 2 yemek kaşığı  nar ekşisi
 - 1/2 adet  limon suyu
 - 1 yemek kaşığı  kuru nane
 - 1 yemek kaşığı  sumak
 - 1 tatlı kaşığı  pul biber
 - 1 adet  soğan
 - 1 yemek kaşığı  biber salçası
 - 1 adet  küp şeker
 - 2 yemek kaşığı  zeytinyağı
 - 1 çay kaşığı  tuz
 - 1 çay kaşığı  karabiber
 
Sosu için:
- 1-2 su bardağı  su (sarmaların üzerini geçecek kadar)
 - 1 yemek kaşığı  nar ekşisi
 - 4-5 yemek kaşığı  zeytinyağı
 - 1 çay kaşığı  tuz
 
Antep Usulü Yaprak Sarma tarifi nasıl yapılır?
- Asma yaprakları suda 10-15 dakika kaynatıp soğuk suya alıp süzün.nSoğanı ufacık doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
 - Pirinç, baharat ve salça sıra ile ilave edin. 1/2 su bardağı su ilave edin ve kapağı kapalı 3-4 dakika kadar pişirin. Amaç hafif pirinci öldürmek pişirmek değil.
 - Hazır olunca bir kaba alıp nar ekşisi, limon suyu, tuz karabiber ilave edin. Yaprakların saplarını kesin. İç (damarlı) tarafına harçtan 1 tatlı kaşığı yayın.
 - Önce alttan sonra kenardan yaprağı ki ıron ve sarın. Tencerenin dibine yaprak serin.nTencereye sarmaları dizin. Sosu için kaynar suya nar ekşisi zeytinyağı ve tuz eleyıp karıştırın.
 - Sarmaların üzerine sosu dökün. Tencere boyundan ufak bir tabağı ters çevirin ve üzerine yerleştirin.
 - Kapağı kapalı içi hazır olana yaklaşık 55 dakika kadar pişirin. Ocağı kapatın ve tencerede sarmaları soğumaya bırakın. Sonra buzdolabına kaldırın. Afiyet olsun!