Antep Usulü Yaprak Sarma Tarifi
Antep Usulü Yaprak Sarma tarifi: Antep Usulü Yaprak Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Antep Usulü Yaprak Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Antep Usulü Yaprak Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 40-50 adet asma yaprağı
- 1,5 su bardağı baldo pirinç
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1/2 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet küp şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için:
- 1-2 su bardağı su (sarmaların üzerini geçecek kadar)
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Antep Usulü Yaprak Sarma tarifi nasıl yapılır?
- Asma yaprakları suda 10-15 dakika kaynatıp soğuk suya alıp süzün.nSoğanı ufacık doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
- Pirinç, baharat ve salça sıra ile ilave edin. 1/2 su bardağı su ilave edin ve kapağı kapalı 3-4 dakika kadar pişirin. Amaç hafif pirinci öldürmek pişirmek değil.
- Hazır olunca bir kaba alıp nar ekşisi, limon suyu, tuz karabiber ilave edin. Yaprakların saplarını kesin. İç (damarlı) tarafına harçtan 1 tatlı kaşığı yayın.
- Önce alttan sonra kenardan yaprağı ki ıron ve sarın. Tencerenin dibine yaprak serin.nTencereye sarmaları dizin. Sosu için kaynar suya nar ekşisi zeytinyağı ve tuz eleyıp karıştırın.
- Sarmaların üzerine sosu dökün. Tencere boyundan ufak bir tabağı ters çevirin ve üzerine yerleştirin.
- Kapağı kapalı içi hazır olana yaklaşık 55 dakika kadar pişirin. Ocağı kapatın ve tencerede sarmaları soğumaya bırakın. Sonra buzdolabına kaldırın. Afiyet olsun!