Antep Usulü Lahmacun Tarifi
Antep Usulü Lahmacun tarifi: Antep Usulü Lahmacun için gerekli malzemeler nelerdir? Antep Usulü Lahmacun nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Antep Usulü Lahmacun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 4,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 silme yemek kaşığı tuz
- 1 silme yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık su (aldığı kadar)
İç Harcı İçin:
- 500 gram kuzu kıyması
- 2-3 adet kuru soğan
- 2-3 adet kapya biber
- 150 gram ceviz içi
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı isot
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı pul biber
Antep Usulü Lahmacun tarifi nasıl yapılır?
Antep Usulü Lahmacun tarifinin püf noktası nedir?
Kuzu eti kullanmak istemeyenler yağlı et kullanabilir.