Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Antep Usulü Lahmacun Tarifi

Antep Usulü Lahmacun

Antep Usulü Lahmacun Tarifi

Antep Usulü Lahmacun tarifi: Antep Usulü Lahmacun için gerekli malzemeler nelerdir? Antep Usulü Lahmacun nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Antep Usulü Lahmacun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 4,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 1 silme yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su (aldığı kadar)

İç Harcı İçin:

  • 500 gram kuzu kıyması
  • 2-3 adet kuru soğan
  • 2-3 adet kapya biber
  • 150 gram ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı pul biber

Antep Usulü Lahmacun tarifi nasıl yapılır?

    Antep Usulü Lahmacun tarifinin püf noktası nedir?

    Kuzu eti kullanmak istemeyenler yağlı et kullanabilir.


    Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

    TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

    Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025