Antep Usulü Kısır Tarifi
Antep Usulü Kısır tarifi: Antep Usulü Kısır için gerekli malzemeler nelerdir? Antep Usulü Kısır nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
3 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Antep Usulü Kısır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı köftelik bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 4 dal taze soğan
- 2 dal taze sarımsak
- 1/2 demet maydanoz
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 adet limon
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Antep Usulü Kısır tarifi nasıl yapılır?
- Bulguru derince bir kaba alın ve üstüne 2 su bardağı sıcak suyu gezdirin.
- Üstünü kapatın ve yaklaşık 15 dakika demlenmesi için bir kenara alın.
- Maydanoz, taze soğan ve taze sarımsakları ince ince doğrayın.
- Bir tavaya zeytinyağını alın ve yağ sınınca içine salçayı ekleyin, salçanın kokusu çıkana dek kavurun ve ardından içine; nane, kırmızı biber, tuz ve karabiberi ekledikten sonra ocağın altını kapatın ve güzelce karıştırın.
- Bekleme süresinin sonunda bulguru güzelce yoğurun ve hazırladığınız salçalı karışımı ve doğradığınzı yeşillikleri üstüne ekleyip güzelce karıştırın.
- 2 limonun suyunu sıkıp üstüne gezdirin, nar ekşisini de ekleyin ve son olarak biraz daha zeytinyağı gezdirip, güzelce karıştırın.
- Sunum içini kısır henüz ılıkken ıslattığınız bir kek kalıbında şekillendirip, o şekilde servis edebilirsiniz.
Antep Usulü Kısır tarifinin püf noktası nedir?
Domates salçasını damak tadınıza göre acı ya da tatlı biber salçası ile de karıştırabilirsiniz.