Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Antep Usulü Kısır Tarifi

Antep Usulü Kısır

Antep Usulü Kısır Tarifi

Antep Usulü Kısır tarifi: Antep Usulü Kısır için gerekli malzemeler nelerdir? Antep Usulü Kısır nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Antep Usulü Kısır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 4 dal taze soğan
  • 2 dal taze sarımsak
  • 1/2 demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 adet limon
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Antep Usulü Kısır tarifi nasıl yapılır?

  • Bulguru derince bir kaba alın ve üstüne 2 su bardağı sıcak suyu gezdirin.
  • Üstünü kapatın ve yaklaşık 15 dakika demlenmesi için bir kenara alın.
  • Maydanoz, taze soğan ve taze sarımsakları ince ince doğrayın.
  • Bir tavaya zeytinyağını alın ve yağ sınınca içine salçayı ekleyin, salçanın kokusu çıkana dek kavurun ve ardından içine; nane, kırmızı biber, tuz ve karabiberi ekledikten sonra ocağın altını kapatın ve güzelce karıştırın.
  • Bekleme süresinin sonunda bulguru güzelce yoğurun ve hazırladığınız salçalı karışımı ve doğradığınzı yeşillikleri üstüne ekleyip güzelce karıştırın.
  • 2 limonun suyunu sıkıp üstüne gezdirin, nar ekşisini de ekleyin ve son olarak biraz daha zeytinyağı gezdirip, güzelce karıştırın.
  • Sunum içini kısır henüz ılıkken ıslattığınız bir kek kalıbında şekillendirip, o şekilde servis edebilirsiniz.

Antep Usulü Kısır tarifinin püf noktası nedir?

Domates salçasını damak tadınıza göre acı ya da tatlı biber salçası ile de karıştırabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025