Antep Lahmacun Tarifi
Antep Lahmacun tarifi: Antep Lahmacun için gerekli malzemeler nelerdir? Antep Lahmacun nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Antep Lahmacun yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 250 gram un
- 1,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Harcı İçin:
- 500 gram yağlı zırh kıyma
- 100 gram kuyruk yağı ince çekilmiş
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1/2 demet maydanoz
- 4 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Antep Lahmacun tarifi nasıl yapılır?
- Kıyma ve kuyruk yağı hariç tüm malzemeleri robottan geçirin ve baharatları ekleyip karıştırın.
- Robottan geçirdiğiniz malzemeleri kıyma ve kuyruk yağıyla birleştirip yoğurun.
Antep Lahmacun tarifinin püf noktası nedir?
İç harcınız koyu olursa yarım çay bardağı su ekleyerek harcı açabilirsiniz.
Antep Lahmacun tarifi için servis önerisi
Dilediğiniz yeşillikle servis edebilirsiniz.