Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Antep Fıstıklı Tahin Helvası Tarifi

Antep Fıstıklı Tahin Helvası

Antep Fıstıklı Tahin Helvası Tarifi

Antep Fıstıklı Tahin Helvası tarifi: Antep Fıstıklı Tahin Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Antep Fıstıklı Tahin Helvası nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Antep Fıstıklı Tahin Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2,5 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 paket antep fıstığı içi

Antep Fıstıklı Tahin Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağı tavada eritilir daha sonra un eklenerek 10 dakika kavrulur.
  • Pudra şekeri eklenir ve çok kısık ateşte 15-20 dakika kavrulmaya devam edilir.
  • Bir yandan küçük bir sos tavasında Antep fıstıkları kavrulmaya başlanır. Kısık ateşte fıstıklar kavrulurken çok hafif dövülür.
  • 7-8 dakika kavrulan fıstıklar un’un içine eklenir ve fazla ezmeden karıştırılır.
  • Son olarak un’lu karışıma tahinde eklenir ve 5 dakika daha çok kısık ateşte kavrulmaya devam edilir.
  • Herhangi bir kare veya dikdörtgen kalıp streç film ile kaplanır ve hazırlanan karışım kaba tamamıyla boşaltılır. Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Afiyet olsun.

Antep Fıstıklı Tahin Helvası tarifi için servis önerisi

İster ince uzun ister küp küp dilimleyerek üzerine gül kuruları ile servis edilebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Antep Fıstıklı Tahin Helvası ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021