Antep Fıstıklı Nutellalı Kek Tarifi
Antep Fıstıklı Nutellalı Kek tarifi: Antep Fıstıklı Nutellalı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Antep Fıstıklı Nutellalı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Antep Fıstıklı Nutellalı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek hamuru için:
- 4 adet yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 2/3 su bardağı süt
- 1/3 su bardağı kakao
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 su bardağı antep fıstığı
Sosu için:
- 1 fincan krema
- 2 yemek kaşığı Nutella
Antep Fıstıklı Nutellalı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri bir kaba alın. Mikserinizin en yüksek devirinde yaklaşık 5 dakika çırpın. Deviri yavaşlatarak süt ve erimiş tereyağını ekleyin, 1-2 dakika daha karıştırın.
- Tüm katı ürünler ayrı bir kapta karıştırın. Yumurtalı karışıma katı malzemeleri ekleyin, düşük devirde 1 dakika daha çırpın.
- 25 cm'lik baton kek kabı iyice yağlayın. Karışımın yarısı kaba dökün ve üzerine antep fıstıkları serpiştirilir. Kalan karışımı üzerine dökün ve 170 derecede yaklaşık 35 - 40 dakika pişirin.
- Pişen keki fırından alın ve soğumaya bırakın. Diğer tarafta kremayı ısıtın. Nutellayı ilave edin ve iyice karıştırın.
Antep Fıstıklı Nutellalı Kek tarifi için servis önerisi
Üzerine bolca fıstık serperek kekinizi servis edebilirsiniz.