Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Antep Fıstıklı Muhallebili Kadayıf Tarifi

Antep Fıstıklı Muhallebili Kadayıf

Antep Fıstıklı Muhallebili Kadayıf Tarifi

Antep Fıstıklı Muhallebili Kadayıf tarifi: Antep Fıstıklı Muhallebili Kadayıf için gerekli malzemeler nelerdir? Antep Fıstıklı Muhallebili Kadayıf nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Antep Fıstıklı Muhallebili Kadayıf yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram tel kadayıf
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş Antep fıstığı
  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker

Antep Fıstıklı Muhallebili Kadayıf tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını eritin üzerine kadayıf (buzlukta beklemiş olsun ) ve şekeri dökün. Rengi koyulaşana kadar karıştırın. Ocaktan alın ve cevizleri dökün.
  • Muhallebisi için bütün malzemeleri tencereye alın, ocağın altını yakmadan önce tel çırpıcı ile karıştırın. Ocağın altını yakın ve sürekli karıştırın.
  • Muhallebi kıvamına gelince altını kapatın ve antep fıstığını ilave edin (Antep fıstığı yoksa sade şekilde yapabilirsiniz).
  • Muhallebileri servis edeceğiniz kupların altına kadayıf, üzerine muhallebi ve yeniden kadayıf ilave edin. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025