Antep Fıstıklı Muhallebili Kadayıf Tarifi
Antep Fıstıklı Muhallebili Kadayıf tarifi: Antep Fıstıklı Muhallebili Kadayıf için gerekli malzemeler nelerdir? Antep Fıstıklı Muhallebili Kadayıf nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Antep Fıstıklı Muhallebili Kadayıf yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tel kadayıf
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı dövülmüş Antep fıstığı
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
Antep Fıstıklı Muhallebili Kadayıf tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını eritin üzerine kadayıf (buzlukta beklemiş olsun ) ve şekeri dökün. Rengi koyulaşana kadar karıştırın. Ocaktan alın ve cevizleri dökün.
- Muhallebisi için bütün malzemeleri tencereye alın, ocağın altını yakmadan önce tel çırpıcı ile karıştırın. Ocağın altını yakın ve sürekli karıştırın.
- Muhallebi kıvamına gelince altını kapatın ve antep fıstığını ilave edin (Antep fıstığı yoksa sade şekilde yapabilirsiniz).
- Muhallebileri servis edeceğiniz kupların altına kadayıf, üzerine muhallebi ve yeniden kadayıf ilave edin. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin. Afiyetler olsun!