Antep Fıstıklı Mafruka Tarifi
Antep Fıstıklı Mafruka tarifi: Antep Fıstıklı Mafruka için gerekli malzemeler nelerdir? Antep Fıstıklı Mafruka nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Antep Fıstıklı Mafruka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 500 gram antep fıstığı içi
- 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet kakule
Muhallebisi için:
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı irmik
- 500 ml. süt
- 1 yemek kaşığı vanilin
Antep Fıstıklı Mafruka tarifi nasıl yapılır?
- Antep fıstığı, eritilmiş tereyağı, pudra şekeri ve kakuleyi bir kabın içine alın. Güzelce yoğurun.
- Bir borcamın tabanına streç film serin ve harcın yarısını aktarın ve sıkı sıkı bastırın.
- Bu harçtan iki adet elde edin ve bir gece buzdolabında dinlendirin.
- Muhallebinin tüm malzemelerini bir tencerenin içerisine aktarın ve kıvam alana kadar karıştırarak muhallebi elde edin.
- Dinlenen Antep fıstıklı katmanın üzerine irmikli muhallebi katını sürün. Üzerine diğer katı oturtun.
- Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Çıkarıp dilimleyin, ahududu ve dondurma ile servis edin.
Antep Fıstıklı Mafruka tarifi için servis önerisi
Üzerine dondurma, ahududu ilave ederek servis edebilirsiniz.