Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Antep Fıstıklı Mafruka Tarifi

Antep Fıstıklı Mafruka

Antep Fıstıklı Mafruka Tarifi

Antep Fıstıklı Mafruka tarifi: Antep Fıstıklı Mafruka için gerekli malzemeler nelerdir? Antep Fıstıklı Mafruka nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Antep Fıstıklı Mafruka yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tabanı için:

  • 500 gram antep fıstığı içi
  • 1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet kakule

Muhallebisi için:

  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı irmik
  • 500 ml. süt
  • 1 yemek kaşığı vanilin

Antep Fıstıklı Mafruka tarifi nasıl yapılır?

  • Antep fıstığı, eritilmiş tereyağı, pudra şekeri ve kakuleyi bir kabın içine alın. Güzelce yoğurun.
  • Bir borcamın tabanına streç film serin ve harcın yarısını aktarın ve sıkı sıkı bastırın.
  • Bu harçtan iki adet elde edin ve bir gece buzdolabında dinlendirin.
  • Muhallebinin tüm malzemelerini bir tencerenin içerisine aktarın ve kıvam alana kadar karıştırarak muhallebi elde edin.
  • Dinlenen Antep fıstıklı katmanın üzerine irmikli muhallebi katını sürün. Üzerine diğer katı oturtun.
  • Buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Çıkarıp dilimleyin, ahududu ve dondurma ile servis edin.

Antep Fıstıklı Mafruka tarifi için servis önerisi

Üzerine dondurma, ahududu ilave ederek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025