Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifi
Antep Fıstıklı Kurabiye tarifi: Antep Fıstıklı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Antep Fıstıklı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Antep Fıstıklı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram tereyağı (4 yemek kaşığı)
- 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet yumurta beyazı
- 6 tepeleme yemek kaşığı toz fıstık (kavrulacak)
- 13 tepeleme yemek kaşığı un
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
Antep Fıstıklı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığında tereyağı ve pudra şekerini krema kıvama gelinceye dek çırpın.
- Toz fıstığı mümkünse çok hafif kavurun. Tereyağlı karışıma ekleyin ve karıştırın.
- İçerisine yumurta beyazını da ekleyin karıştırın. Kuru malzemeler olan un, tuz, kabartma tozunu da ekleyin karıştırın.
- Hazırladığınız kurabiye hamurunu dolapta 15 dakika kadar dinlendirin.
- Çıkardıktan sonra merdane ile çok ince olmayacak şekilde merdane ile açın. Çay bardağı ile şekil verin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika kadar üzerileri çok hafif kızarana dek pişirin.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra dilerseniz eritilmiş çikolataya batırıp dilediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun.