Antep Fıstıklı Kakaolu Kurabiye Tarifi
Antep Fıstıklı Kakaolu Kurabiye tarifi: Antep Fıstıklı Kakaolu Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Antep Fıstıklı Kakaolu Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Antep Fıstıklı Kakaolu Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 120 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 2 - 2,5 su bardağı un
Üzeri İçin:
- 100 gram çikolata
- 70 gram antep fıstığı içi
Antep Fıstıklı Kakaolu Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içine pudra şekeri, kakao, tereyağı ve yumurtayı alın. Güzelce çırpın.
- Ardından içerisine unu ilave ederek yoğurun.
- Hazırladığınız hamuru streç filme sarın ve dolapta yaklaşık 40 dakika kadar dinlendirin.
- Dinlenen hamuru iki yağlı kağıdın arasına alın. Merdane yardımıyla açın.
- Yuvarlak bir kurabiye kalıbı ya da çay bardağıyla yuvarlak kurabiyeler çıkarın.
- Hamur bitene kadar aynı işlemi uyguladıktan sonra pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine tüm kurabiyeleri aktarın.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin.
- Piştiğinde çıkarın ve oda sıcaklığında dinlendirin.
- Çikolatayı benmari usulü eritin.
- Kurabiyelerin yarısını erimiş çikolataya batırın, üzerlerini Antep fıstığı ile süsleyin.
- Çikolata üzerinde donduğunda keyifle tüketin.
Antep Fıstıklı Kakaolu Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Çikolatayı benmari usulü eritirken cam kasenin tencerenin tabanına değmemesine özen gösterin.