Antep Fıstıklı Kadayıf Tarifi
Antep Fıstıklı Kadayıf tarifi: Antep Fıstıklı Kadayıf için gerekli malzemeler nelerdir? Antep Fıstıklı Kadayıf nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Antep Fıstıklı Kadayıf yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kadayıf için:
- 500 gram tel kadayıf
- 3 su bardağı antep fıstığı (iri çekilmiş)
- 250 gram tereyağı
Şerbeti için:
- 4 su bardağı toz şeker
- 6 su bardağı su
- 2 çay kaşığı limon suyu
Üzeri için:
- 3 çay kaşığı toz antep fıstığı
- 200 gram kaymak (isteğe göre)
Antep Fıstıklı Kadayıf tarifi nasıl yapılır?
- Su ve şekeri tencereye alıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Tereyağını eritin. Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp elinizle didikleyerek tel tel ayırın.
- Üzerine tereyağını gezdirerek dökün. Kadayıfın yağı iyice çekmesi için elinizle iyice ovun. Kadayıfı ikiye ayırın. 35 santimlik alüminyum tepsiyi yağlayın.
- Kadayıfın yarısını tepsinin alt kısmına elinizle bastırıp sıkıştırarak yayın. Üzerine fıstığı serpiştirin. Kalan kadayıfı fıstığın üzerine serpip elinizle iyice bastırarak yayın.
- 180 dereceye ayarlı fırında iyice kızarana kadar pişirin.
- Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün. Tepsinin üzerini örtüp 1 saat bekletin. Fıstık ve kaymakla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.