Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Antep Fıstıklı Kadayıf Tarifi

Antep Fıstıklı Kadayıf

Antep Fıstıklı Kadayıf Tarifi

Antep Fıstıklı Kadayıf tarifi: Antep Fıstıklı Kadayıf için gerekli malzemeler nelerdir? Antep Fıstıklı Kadayıf nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Antep Fıstıklı Kadayıf yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kadayıf için:

  • 500 gram tel kadayıf
  • 3 su bardağı antep fıstığı (iri çekilmiş)
  • 250 gram tereyağı

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 6 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı limon suyu

Üzeri için:

  • 3 çay kaşığı toz antep fıstığı
  • 200 gram kaymak (isteğe göre)

Antep Fıstıklı Kadayıf tarifi nasıl yapılır?

  • Su ve şekeri tencereye alıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Tereyağını eritin. Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp elinizle didikleyerek tel tel ayırın.
  • Üzerine tereyağını gezdirerek dökün. Kadayıfın yağı iyice çekmesi için elinizle iyice ovun. Kadayıfı ikiye ayırın. 35 santimlik alüminyum tepsiyi yağlayın.
  • Kadayıfın yarısını tepsinin alt kısmına elinizle bastırıp sıkıştırarak yayın. Üzerine fıstığı serpiştirin. Kalan kadayıfı fıstığın üzerine serpip elinizle iyice bastırarak yayın.
  • 180 dereceye ayarlı fırında iyice kızarana kadar pişirin.
  • Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün. Tepsinin üzerini örtüp 1 saat bekletin. Fıstık ve kaymakla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025