Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Antep Fıstıklı Kabak Tatlısı Tarifi

Antep Fıstıklı Kabak Tatlısı

Antep Fıstıklı Kabak Tatlısı Tarifi

Antep Fıstıklı Kabak Tatlısı tarifi: Antep Fıstıklı Kabak Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Antep Fıstıklı Kabak Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Antep Fıstıklı Kabak Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 adet kestane kabağı
  • 300 gram antep fıstığı
  • 6 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Antep Fıstıklı Kabak Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce kestane kabağı soyup büyük kare şeklinde kesiyoruz. Sonra yıkayıp üzerine 3 su bardağı şeker ilave ediyoruz.
  • 1 gün bekledikten sonra sabahtan onu bir büyük tencereye alıp yumuşayana kadar pişirelim. Yumuşayınca tencereden alıp borcama dizip (arta kalırsa küçük borcama da dizebiliriz) önceki günden bırakan suyunu borcama dizdiğiniz kabağın üzerine dökün.
  • Şerbetini yediğinde bir kasenin yarısını şeker diğer yarısını su dolduruyoruz. Bu işlem kabak pişene kadar sürecek.
  • Kabak tatlısı helva gibi yumuşak olunca hemen ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca servis edebiliriz, afiyet olsun:))

Antep Fıstıklı Kabak Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Başında tam 56 dakika bekleyin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025