Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı Tarifi

Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı

Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı Tarifi

Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı tarifi: Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tatlı için:

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İç harcı için:

  • 1 çay bardağı file antep fıstığı (veya ceviz)

Bulamak için:

  • 1 su bardağı irmik

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbet için malzemeler karıştırılıp 5-6 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır.
  • Karıştırma kabına yoğurt, ay çiçek yağı, yumurta, irmik, un, rendelenmiş limon kabuğu, kabartma tozu ve vanilya eklenip yoğrulur.
  • Hamurdan büyük ceviz büyüklüğünde bezeler koparılıp yuvarlanıp avuç içinde açılır.
  • Ortasına file Antep fıstığı veya ceviz yerleştirilip kapatılır. Daha sonra elimizle yuvarlayalım.
  • İrmiğe bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Fırından çıkınca yaklaşık 10 dakika ılımaya bırakılır. Ilık tatlıların üzerine soğuk şerbet gezdirilir.
  • Üzeri Antep fıstığı ile süslenir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025