Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı Tarifi
Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı tarifi: Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
12 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
19 adet
Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tatlı için:
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
İç harcı için:
- 1 çay bardağı file antep fıstığı (veya ceviz)
Bulamak için:
Şerbeti için
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Şerbet için malzemeler karıştırılıp 5-6 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır.
- Karıştırma kabına yoğurt, ay çiçek yağı, yumurta, irmik, un, rendelenmiş limon kabuğu, kabartma tozu ve vanilya eklenip yoğrulur.
- Hamurdan büyük ceviz büyüklüğünde bezeler koparılıp yuvarlanıp avuç içinde açılır.
- Ortasına file Antep fıstığı veya ceviz yerleştirilip kapatılır. Daha sonra elimizle yuvarlayalım.
- İrmiğe bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
- Fırından çıkınca yaklaşık 10 dakika ılımaya bırakılır. Ilık tatlıların üzerine soğuk şerbet gezdirilir.
- Üzeri Antep fıstığı ile süslenir. Afiyet olsun.