Antep Fıstıklı Çikolata Küpleri Tarifi
Antep Fıstıklı Çikolata Küpleri tarifi: Antep Fıstıklı Çikolata Küpleri için gerekli malzemeler nelerdir? Antep Fıstıklı Çikolata Küpleri nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Antep Fıstıklı Çikolata Küpleri yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 30 gram çikolata kreması (2 yemek kaşığı)
- 1 su bardağı bitter çikolata (doğranmış)
- 1/2 su bardağı sütlü çikolata (doğranmış)
- 1/2 su bardağı antep fıstığı
- 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Antep Fıstıklı Çikolata Küpleri tarifi nasıl yapılır?
- Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
- Erittiğiniz çikolatayı ocaktan alın ve erittiğiniz kabın altını temiz bir bezle kurulayın.
- Sütlü çikolatayı erimiş bitter çikolatanın içinde eritin ve çikolata kremasını da ekleyip karıştırın.
- Çikolatalar birbirine karışınca, Antep fıstıklarını ilave edin ve tahta kaşık yardımıyla karıştırmaya devam edin.
- Cam borcam veya dikdörtgen kalıbın içine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız çikolatayı kaba yayın.
- Bu aşamada kullanacağınız kabın büyüklüğü çikolata küplerini hangi ebatta yapmak istediğinize göre değişebilir. 18 cm'lik baton kek kalıbını tercih ederseniz bu tarif için görseldeki büyüklükte küpler elde edebilirsiniz.
- Çikolatayı oda sıcaklığında 15-20 dakika beklettikten sonra, buzdolabında 2-3 saat bekletin.
- İyice donan çikolata barını yağlı kağıttan tutarak kesme tahtasının üzerinde dilediğiniz büyüklükte dilimleyin. İşte bu kadar. Afiyet olsun!
Antep Fıstıklı Çikolata Küpleri tarifinin püf noktası nedir?
Çikolatayı eritirken tahta kaşık dışında karıştırma aparatı kullanmamalısınız. Çikolatanın yapısı oldukça hassas olduğundan kimyasal yapının bozulmasına neden olabilir.
Antep Fıstıklı Çikolata Küpleri tarifi için servis önerisi
Dilerseniz üzerine kakao eleyerek servis edebilirsiniz.