Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Antep Fıstığı Reçeli Tarifi

Antep Fıstığı Reçeli

Antep Fıstığı Reçeli Tarifi

Antep Fıstığı Reçeli tarifi: Antep Fıstığı Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Antep Fıstığı Reçeli nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Antep Fıstığı Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram antep fıstığı
  • 400 gram toz şeker
  • 1/2 adet limon
  • 1/2 adet kumkuat kabuğu rendesi

Antep Fıstığı Reçeli tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle fıstıklarımızın kabuklarını çıkarıyoruz. Ardından bir tencereye fıstıklarımızı alıp üzerine geçecek şekilde su koyup ocağa alıyoruz 7-8 dakika yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
  • Ardından süzüp suyundan arındırıyoruz, suyunu iyice süzdükten sonra bir tencereye alıp üzerine şekeri döküp buzdolabında 1 gün (tercihen ben 2 gün bekletiyorum) bekletiyoruz. Bu arada fıstıklar suyunu salmış olacak.
  • Fıstıklarımızın olduğu tencereyi ocağa alıyoruz üzerine 2 çay bardağı su ekleyip kaynatıyoruz kaynamaya başlayınca kısık ateşte kaynatmaya devam ediyoruz.
  • Bu arada limonun suyunu sıkıp ekleyebilirsiniz arada köpükleri çıkacaktır üzerinde bir kaşık ile çıkan köpüğü alabilirsiniz.
  • Reçel koyu bir kıvam alınca kumkuat ve limon kabuklarını ekleyip karıştırıp altını kapatın reçelimiz kavonaza koymak için hazır. Afiyet olsun.

Antep Fıstığı Reçeli tarifinin püf noktası nedir?

Kavanozda muhafaza etmek için: Kavanozlarını kaynamış suya koyun ve kaynamaması için suyun altını kapatın kavanozlar bir süre kaldıktan sonra kurulayıp reçelini içerisine koyup ısınmış kapağıyla da kapatıp muhafaza edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Antep Fıstığı Reçeli ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021